Redactia.ro
Home » Stil de viață » Rețetă de supă cremă de dovleac. E absolut genială!

Rețetă de supă cremă de dovleac. E absolut genială!

Supa crema dovleac

Dovleacul este unul dintre cele mai sănătoase alimente, așa că ar trebui să îl introducem mai des în dieta noastră. Vă prezentăm cea mai sănătoasă rețetă de supă cremă de dovleac, pentru a avea parte de toate beneficiile acestui fruct, dar și pentru un plus de energie.

Supă cremă de dovleac. Cum se prepară

Dacă ești un fan al dovleacului, atunci trebuie să încerci această rețetă de supă cremă. Nu ai nevoie decât de câteva ingrediente și ești gata să începi rețeta! Iată ce îți trebuie:

2 linguri ulei de măsline
1 ardei gras
1 ardei iute
2-3 căţei usturoi
1 ţelină
2 cepe albe
800 g dovleac turcesc
piper
sare

Mod de preparare supă cremă de dovleac

Această rețetă îți va lua doar 30 de minute, așa că merită încercată. Învață cum să faci cea mai bună supă cremă de dovleac.

Începem prin a curăța dovleacul. Acesta trebuie tăiat cubulețe, iar apoi îl punem într-o cratiță, punem apă și sare și îl dăm pe foc. Tot în acest moment adăugăm și câteva picături de ulei de măsline.

Trebuie să curățăm și ceapa, usturoiul, ardeiul și țelina. Le punem și pe acestea la fiert, acolo unde este și dovleacul. Lăsăm totul să fiarbă la foc mic.

Când legumele au fiert, ele se scot în sită. Dovleacul și țelina le pasăm cu mixerul, iar restul legumelor de lăsăm deoparte.

Punem și zeama în care au fiert legumele, adăugăm și niște ulei de măsline, sare și piper. Mai dăm într-un clocot, iar apoi e gata.

De ce este bine să mâncăm dovleac

,,Dovleacul aduce un aport de vitamina A egal cu doza zilnică recomandată pentru buna funcţionare a sistemului ocular. Susţin consumul de dovleac, deoarece prin conţinutul bogat în beta caroten, nutrient transformat în organism în vitamina A şi zeaxantină, cu rol în filtrarea razelor UV, previne degenerescenţa maculară şi participă la o vedere optimă, mai ales în rândul populaţiei vârstnice’’, spune Florin Ioan Bălănică pentru Ce se întâmplă, doctore.

De asemenea, dovleacul e bun și pentru cei ce vor să slăbească.

,,Le indic celor care doresc să scadă în greutate consumul de dovleac, deoarece este un aliment sarac în calorii, iar prin conţinutul bogat în fibre asigură un tranzit optim. Prin conţinutul bogat în potasiu, superior celui din banane, asigură o reechilibrare hidroelectrolitică, mai ales în cazul pacienţilor care practică exerciţii fizice în regimurile de slăbire’’, mai spune nutriţionistul.

De ce este bun, de fapt, dovleacul? Iată explicația medicilor:

,,Dovleacul asigură un aport de antioxidanţi şi carotenoizi cu rol în reducerea radicalilor liberi şi previne îmbătrnirea pielii, fiind un antiageing natural şi la îndemâna oricui. Dovleacul are în compoziţie un aminoacid esenţial, triptofan, cu rol în producerea serotoninei, aşa zisul hormon al fericirii, care oferă o stare de bine şi participă la combaterea stresului’’, adaugă nutriţionistul Florin Ioan Bălănică.

Şi seminţele de dovleac sunt bune, dacă ştim pe care să le alegem.

„Seminţele de dovleac organice sunt preferate, deoarece acestea nu vor fi contaminate cu pesticide sau alte substanţe chimice dăunătoare. Dacă preferaţi să mâncati seminţe prăjite, prăjiţi-le singuri, astfel încât să puteţi controla temperatura de prăjire. Seminţele de dovleac crude pot fi prăjite la o căldură scăzută (nu mai mult de 75 de grade Celsius), stropite cu sare naturală şi lăsate în cuptor pentru aproximativ 15-20 de minute”, spune Daniela Stan, medic de familie.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: