Redactia.ro
Home » Stil de viață » Rețeta prăjiturii Cabana: un desert delicios pe care îl vei face tot timpul

Rețeta prăjiturii Cabana: un desert delicios pe care îl vei face tot timpul

Rețeta prăjiturii Cabana

Prăjitura Cabana este una spectaculoasă, dar care poate să le pună în dificultate pe gospodine, acestea crezând că este complicat de făcut. Realitatea nu este neapărat aceasta, pentru că orice gospodină poate pregăti această prăjitură!

Rețetă Prăjitura Cabana. De ce ingrediente avem nevoie

Prăjitura Cabana este una care se face doar la ocazii speciale, așa că poate nici nu ați auzit de ea până acum. Numele ei vine chiar de la aspectul său, această rețetă de prăjitură fiind una cu aspectul unei căsuțe. Dar iată cum se prepară, de fapt.

Ingrediente necesare pentru prăjitura Cabana

Foi:

250 g zahăr

80 g unt

600 g făină

3 linguri miere

4 linguri lapte

2 ouă întregi

1 linguriță bicarbonat de sodiu

Crema:

2 plicuri budincă de vanilie

750 ml lapte

8 linguri zahăr

2 plicuri zahăr vanilat

250 ml frișcă lichidă

Glazură:

200 g ciocolată amăruie

frișcă lichidă

Mod de preparare Prăjitura Cabana

Pentru pregătirea foilor de prăjitură amestecăm oul, împreună cu laptele, mierea, untul și zahărul, dar și bicarbonatul pe care le punem pe aburi.

Le amestecăm continuu până în compoziția începe să devină mai groasă. După aceea, luăm vasul de pe aburi și adăugăm treptat făină și amestecăm. Luăm aluatul și îl punem pe blatul de lucru înainte fiind necesar să presărăm făină. Este un aluat destul de lipicios așa că trebuie să facem asta.

Împărțim aluatul în două, iar într-o jumătate punem două linguri de cacao. Din cealaltă jumătate întindem două foi care se coc pe dosul unei tăvi unse în prealabil cu unt. Înainte de coacere trebuie să ne asigurăm că fâșiile noastre sunt egale.

Foaia din mijloc trebuie lăsată un pic mai lată, cam cu 1 cm. Împărțim aluatul de cacao în 12 bile egale și modelăm 12 bare care se coc tot pe dosul tăvii

.Pentru cremă, amestecam praful de budincă cu zahărul și laptele și le fierbem până se îngroașă. Punem frișca bătută în această budincă, dar abia după ce aceasta s-a răcit. Glazurăm pereții cu ciocolată topită, iar pe fâșia din mijloc punem cremă, apoi trei bare, din nou cremă, două bare, cremă, o bară cremă și după aceea punem marginile presând ușor pentru că acestea să se lipească. Dăm la frigider câteva ore.