Redactia.ro
Home » Stil de viață » Rețetă supă de roșii tradițională. Gust și culoare naturale cu ingrediente la îndemâna oricui

Rețetă supă de roșii tradițională. Gust și culoare naturale cu ingrediente la îndemâna oricui

Supa de rosii

Supa de roșii este poate una dintre cele mai delicioase mâncăruri. Este alegerea ideală când rămâi în pană de idei în ceea ce privește mâncarea, iar rezultatul va fi unul incredibil.

Roșiile au un gust aparte și redă mâncării savoarea de care are nevoie. Trebuie să încerci rețeta supă de roșii tradiționale.

Rețetă supă de roșii tradițională. Cea mai bună mâncare făcută acasă

De multe ori gospodinele noastre rămân fără idei în ceea ce privește mâncarea. O idee bună și specială este supă de roșii, deoarece este o mâncare delicioasă și sănătoasă, fără să pierzi prea mult timp în bucătărie.

Supa poate fi făcută vara din roșii crescute la țară, din grădina proprie sau iarna, din bulionul de casă. De fiecare dată când vei alege să faci această mâncare, cu siguranță gustul va fi unic.

Ingrediente supă de roșii tradiționale

  • 2 kg rosii bine coapte
    ⦁ 3 morcovi
    ⦁ 2 cepe
    ⦁ 1 telina
    ⦁ 1 pastarnac
    ⦁ 1 ardei gras rosu
    ⦁ 1 ardei gras verde
    ⦁ 1 catel de usturoi
    ⦁ 2 linguri de ulei
    ⦁ foi de dafin, crengute de cimbru si busuioc
    ⦁ sare si piper dupa gust

Mod de preparare supă de roșii tradiționale

Înainte de toate, se pregătesc roșiile pentru supă, se fierb în apă clocotită timp de 2-3 minute, după care se răcesc se decojesc și se îndepărtează partea lemnoasă de lângă codiță cu ajutorul unui cuțit.

După care se alege o oală potrivită, se pune la foc și se adaugă roșiile, se acoperă cu apă, se adaugă foile de dafin, crenguțele de cimbru și busuioc.

În tot acest timp, când roșiile fierb, se pregătește separat zarzavatul. Se curăță morcovii, se taie ceapa, țelina, păstârnacul, ardeii și usturoiul iar într-o oală mare se călesc la foc mic toate legumele până se înmoaie, iar apoi se adaugă 250 ml de apă.

După ce roșiile au fiert timp de 15-20 minute, se scot ierburile aromate și compoziția se pasează cu blenderul până când se obține o pastă asemănătoare bulionului. Se adaugă roșiile peste legumele călite și se completează cu apa.

Supa se fierbe până când se atinge consistenta dotiră, iar la final se adaugă sarea, piperul și alte condimente dorite după gust.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: