Redactia.ro
Home » Știri » Rezultate Bacalaureat 2020 toamnă. Edu.ro a afișat notele elevilor la BAC. LIVE

Rezultate Bacalaureat 2020 toamnă. Edu.ro a afișat notele elevilor la BAC. LIVE

rezultate bac

Elevii de clasa a XII-a vor afla, miercuri, ce rezultate au obținut în urma examenului de Bacalaureat. Aceștia vor ști dacă au promovat sau nu examenul maturității, iar notele vor fi afișate, ca în fiecare an, pe edu.ro.

Rezultatele examenului de Bacalaureat, publicate pe Edu.ro

După ce au trecut prin emoțiile examenului de Bacalaureat, acum, elevii de clasa a XII-a care nu au reușit să treacă examenul maturității din prima sesiune, și-au încercat norocul și de această dată, în sesiunea de toamnă.Ei așteaptă cu sufletul la gură rezultatele, ce vor fi publicate, la fel cum se întâmplă în fiecare an, pe site-ul edu.ro.

Noutatea ce a avut loc în sesiunea precedentă, aceea de a avea rezultatele anonimizate, se va întâmpla și de această dată. Astfel, fiecare elev a primit un cod de identificare, cu ajutorul căruia își poate afla notele obținute la fiecare materie la care s-a dat examen.

Primele rezultate de la Bac sunt așteptate în jurul orei 12:00, iar acestea pot fi verificate online, pe edu.ro. Tot miercuri, elevii care sunt nemulțumiți de notele pe care le-au obținut, pot face contestație, între orele 14:00-20:00.

Când pot fi depuse contestațiile la BAC

„Contestaţiile pot fi depuse atât în format fizic, cât şi electronic. În acest caz, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit electronic inclusiv o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora”, arată informațiile oficiale oferite de Ministerul Educației.

După ce contestațiile vor fi soluționate, rezultatele finale de la Bacalaureat vor fi publicate pe 5 septembrie, sâmbătă. În acest an, la sesiunea de Bacalaureat din toamnă au participat 24.900 de elevi ce au terminat liceul în acest an, dar nu au reușit să promoveze Bacalaureatul din prima încercare. Ceilalți candidați, în număr de 17.800, au fost elevi au altor promoții.

Rezultatele au fost publicate pe edu.ro.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: