Redactia.ro
Home » Știri » Rezultate BAC 2020. Când se vor afişa, de fapt, rezultatele la Bacalaureat, sesiunea de toamnă. Edu.ro anunţă ce notă ai luat la fiecare probă în parte

Rezultate BAC 2020. Când se vor afişa, de fapt, rezultatele la Bacalaureat, sesiunea de toamnă. Edu.ro anunţă ce notă ai luat la fiecare probă în parte

Rezultate bac

Examenul de bacalaureat s-a încheiat, iar elevii mai au acum emoțiile înainte de aflarea rezultatelor. Acestea vor fi făcute publice pe site-ul oficial al Ministerului Educației, anonimizate, așa cum s-a întâmplat și în cazul primei sesiuni, cea din iunie 2020.

Când se afișează rezultatele la Bacalaureat, sesiunea de toamnă

Elevii de clasa a XII-a au susținut toate cele trei probe ale examenului de Bacalaureat, iar acum ei așteaptă să afle cum s-au descurcat la examenul maturității. Primele rezultate vor fi afișate pe 2 septembrie, miercuri, iar elevii vor putea să afle dacă au reușit să ia o notă de trecere, care este în acest caz, nota șase.

În aceeași zi în care se vor afla notele de la Bac, se pot depune și contestațiile. Astfel, cei care sunt nemulțumiți de nota pe care au primit-o sau dacă nu au reușit să ia șase și speră că în urma corectării vor obține un punctaj mai bun, pot să depună contestațiile atât în format electronic, cât și fizic.

„Afișarea primelor rezultate înregistrate la probele scrise va avea loc în data de 2 septembrie (până la ora 12:00) și va fi urmată de etapa depunerii contestațiilor, în aceeași zi, în intervalul orar 14:00 – 20:00.

La fel ca în prima sesiune, rezultatele elevilor vor fi publicate prin anonimizarea numelui și a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD)”, a transmis Ministerul Educației.

Cum pot fi depuse contestațiile

Ministerul Educației a transmis și cum se pot depune contestațiile, o informație de folos pentru elevii ce dorescă să facă acest lucru.

„Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic inclusiv o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora”, a transmis ministerul.

Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor (3-4 septembrie), vor fi comunicate sâmbătă, 5 septembrie”

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: