Redactia.ro
Home » Sport » Roger Federer își vinde echipamentele! Suma fabuloasă pe care o poate câștiga

Roger Federer își vinde echipamentele! Suma fabuloasă pe care o poate câștiga

roger federer, licitație echipamente

Elvețianul își va scoate la licitație echipamentele pe care le-a purtat în cele mai importante moment ale carierei sale. Toți banii obținuți vor merge spre fundația care îi poartă numele și care de foarte mulți ani ajută copiii din Africa.

Roger Federer este considerat de cei mai mulți unul dintre cei mai buni jucători de tenis. De ani de zile, acesta are o fundație care ajută copiii săraci din Africa. Federer vrea să adune mai mulți bani așa că a decis să-și scoată la licitație mai multe echipamente. De acest lucru se ocupă celebra casă de licitații Christie’s. Vor fi două evenimente, unul în iunie, al doilea în iulie.
În prima se vor pune la vânzare 20 de loturi cu obiecte din cele 20 de Grand Slam-uri câștigate de Federer. Prețul obiectelor pornește de la 3.000 de lire sterline și poate ajunge la 70.000 de lire sterline.

Ce obiecte vinde Federer

Pe lângă echipamente de joc, elvețianul va scoate la licitație și obiecte. Unul dintre acestea este racheta folosită în 2009 când a câștigat turneul de la Roland Garros. Se va mai pune la vânzare și racheta folosită în finala de la Wimbledon, unde l-a avut adversar pe Rafael Nadal, dar și adidașii pe care i-a purtat în acel meci. Va mai fi disponibil și echipamentul purtat în 2012, la finala de la Wimbledon, disputată cu Andy Murray.
Specialiștii susțin că elvețianul va strânge între un milion și 1,5 milioane de lire sterline în urma celor două licitații.

„Fiecare piesă din aceste licitații reprezintă un moment din cariera mea de tenis și îmi permite să împărtășesc o parte din arhiva mea personală fanilor mei din întreaga lume. Mai important, veniturile vor sprijini Fundația Roger Federer pentru a ne ajuta să livrăm resurse educaționale copiilor din Africa și Elveția”, a spus Federer.

La cea de-a doua licitație, cea din iulie, se vor vinde 300 de articole. Printre acestea se află brățările purtate de Federer la meciul cu numărul 1.500 din cariera sa.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: