Redactia.ro
Home » Sport » Roger Federer revine, după mai bine de 1 an de pauză

Roger Federer revine, după mai bine de 1 an de pauză

roger federer, revenire pe teren, Wimbledon, 1 an de pauză

Fostul lider mondial a anunțat că va reveni pe teren în luna martie. Elvețianul nu a mai jucat de aproape 1 an, după ce a suferit două intervenții chirurgicale la genunchi.

Roger Federer va începe sezonul la Doha, în perioada 8-13 martie.

„Pentru prima oară, am senzaţia că genunchiul meu este din nou pregătit pentru competiţie. Este prima mea tentativă de a reveni în competiţie. Deci, este important pentru mine şi pentru echipa mea că este un turneu mic şi nu unul mare, cu tot stresul pe care îl implică „, a declarat Federer, pentru postul de radio SRF.

Jucătorul de tenis își dorește să participe anul acesta la turneul de la Wimbledon şi apoi la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Ar fi trebuit să fie prezent și la Australian Open, dar s-a răzgândit. Inițial s-a spus că nu este refăcut după operațiile suferite. În final organizatorii au spus că Federer a preferat să nu meargă în Australia din cauza familiei sale. Soția și copiii săi ar fi fost obligați să stea 2 săptămâni în camera de hotel în carantină, iar Mirka nu a dorit acest lucru. Cum fostul lider mondial a declarat că nu va merge în Australia fără familia sa, a preferat să nu joace la primul turneu de Grand Slam al anului, pe care l-a câștigat de 6 ori.

Federer a jucat ultimul meci în ianuarie 2020

Roger Federer (5 ATP) nu a mai jucat din ianuarie 2020. Atunci a pierdut în semifinalele turneului Australian Open în fata lui Novak Djokovic. Apoi, elvețianul care va împlini 40 de ani a decis să se opereze. Abia în luna octombrie a anului trecut acesta a putut să-și reia antrenamentele. Roger Federer este unul dintre cei mai mari jucători de tenis, cu 20 titluri de Grand Slam în palmares. De asemenea are 6 trofee la Turneul Campionilor, ceea ce reprezintă un record. A fost pentru mai mult de cinci ani lider al clasamentului mondial al tenismenilor profesioniști. Numeroși jucători de tenis și analiști consideră că Federer este cel mai mare jucător de tenis din toate timpurile. Federer are mai multe recorduri în tenis. A câștigat 24 de finale ATP consecutiv, a disputat 16 finale din 17 turnee la care a participat. A avut cel mai mare număr de victorii consecutive pe iarbă – 65 – dar și pe ciment, 56.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: