Redactia.ro
Home » Sport » Roman Abramovici a dat în judecată o jurnalistă! Ce l-a enervat pe magnat

Roman Abramovici a dat în judecată o jurnalistă! Ce l-a enervat pe magnat

Roman Abramovici, Roman Abramovici tribunal, jurnalistă, Chelsea

Roman Abramovici, patronul celor de la Chelsea s-a enervate cumplit după ce o jurnalistă a scris că ar fi cumpărat clubul de fotbal din Marea Britanie la ordinele lui Vladimir Putin.

Catherine Belton va merge la tribunal după ce a scris că miliardarul rus a executat ordinele președintelui Vladimir Putin, scriu cei de la Moscow Times. Aceasta a publicat o carte care se numește “Oamenii lui Putin”, care a fost publicată în 2020. Miliardarul ar fi cumpărat clubul de fotbal, potrivit autoarei cărții pentru a crește reputația Rusiei în Marea Britanie și Occident. Avocații lui Roman Abramovici au dat-o în judecată pe Catherine Belton dar și editura, HarperCollins, care a publicat lucrarea. Catherine Belton este corespondent special pentru agenția Reuters, fost corespondent la Moscova al publicației Financial Times și a scris în trecut pentru Moscow Times.

„Acuzațiile false din această carte au un efect dăunător. Înalta Curte a Angliei a decis că afirmațiile sunt false în cadrul unui proces anterior, Sper că instanța să îmi acorde o audiere corectă, cum a făcut-o în trecut”, a declarat al 10-lea cel mai bogat om al Rusiei.

Cel puțin aparent, magnatul a păstrat mereu distanța de Kremlin de când a ajuns la putere Putin. Patronul celor de la Chelsea a făcut afaceri în special în sectorul metalurgic, după dezmembrarea URSS.

Abramovici a cumpărat clubul Chelsea în 2003

Miliardarul rus în vîrstă de 54 de ani a cumpărat clubul de fotbal în urmă cu 18 ani. Din acel moment echipa de fotbal a evoluat.
Cu Abramovici, Chelsea a reușit cele mai mari mari performanțe din istoria sa, câștigând de cinci ori titlul și tot de cinci ori Cupa Angliei, de trei ori Cupa Ligii, o dată Champions League și de două ori Europa League.
Potrivit jurnaliștilor englezi, acesta a decis în 2018 să nu își mai facă viză pentru Marea Britanie. Motivul ar fi fost faptul că autoritățile britanice au înăsprit verificările privind sursele averii solicitanților. Un an mai târziu a primit însă cetățenia israeliană.
De altfel în anul 2015, Roman a investit într-o aplicație israeliană de lansare a muzicii Music Messenger. Le-a dat 30 de milioane de dolari, în parteneriat cu muzicieni precum Nicki Minaj și David Guetta.
Roman Abramovici, care are o avere netă estimată la 14,3 miliarde de dolari.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: