Redactia.ro
Home » Sport » Români blocați în Arabia Saudită! „Ne-am asumat această situație”

Români blocați în Arabia Saudită! „Ne-am asumat această situație”

FIBA, baschet, romani blocati

15 români nu pot pleca din Arabia Saudită. Băieții de la Sport Arena Streetball au organizat un eveniment în week-end-ul trecut. Autoritățile saudite au închis însă granițele din cauza pandemiei de coronavirus, așa că deocamdată românii nu știu ce se va întâmpla.

La Jaddah a avut loc a treia finală a circuitului mondial după cele din Abu Dhabi 2015 și 2016, la baschet în 3. Acesta a fost singurul eveniment sportiv internațional organizat în 2020 în Arabia Saudită. A fost însă și cel mai important eveniment baschetbalistic la nivel mondial anul acesta. Staff-ul Sport Arena Streetball care a coordonat organizarea FIBA 3×3 World Tour Final e format din 15 persoane. După terminarea evenimentului, aceștia și-au dat seama că nu mai popt veni în România. Autoritățile saudite au închis granițele ca din cauza evoluției pandemiei la nivel global. Toate zborurile dar și traficul terestru sau pe apă au fost suspendate pentru o perioadă de cel puțin o săptămână.

“A fost o decizie asumată”

Managerul Sport Arena Streetball, Vlad Constantinescu spune că se aștepta la o asemenea măsură, iar acum toată lumea caută o soluție.

„Reprezentanții Ministerului Sportului din Arabia Saudită și ai Federației Saudite de Baschet fac tot posibilul pentru a găsi o soluție și de asemenea ne-au oferit toate condițiile. Este o situație delicată și neplăcută, însă asumată, având în vedere că am organizat un eveniment sportiv în plină pandemie. Reprezentanții Ministerului Sportului din Arabia Saudită și ai Federației Saudite de Baschet, parteneri ai evenimentului, fac tot posibilul pentru a găsi o soluție și de asemenea ne-au oferit toate condițiile pentru ca șederea noastră neprevăzută aici să fie cât mai plăcută”, a declarat Vlad Constantinescu, managing partner Sport Arena.

La competiția din Arabia Saudită, FIBA 3×3 World Tour Fi au fost prezente 12 echipe din toată lumea. Câștigători au fost baschetbaliștii din Letonia. Din păcate accesul spectatorilor nu a fost permis. Organizatorii și-au luat toate precauțiile înaintea concursului. Toți participanții au fost testați și nu a fost niciun caz pozitiv.

“În situația noastră mai sunt trei echipe participante. Una dintre ele, Ub din Serbia rămasă în Jeddah și alte două, Piran din Slovenia și Lausanne din Elveția, care au rămas blocate în capitala Riad, unde aveau escală. Ambasada României la Riad ne-a informat că menține legătura cu ambasade ale altor state UE care au cetățeni în aceeași situație și că ar exista posibilitatea organizării unor zboruri comune de repartiere. Atât partenerii locali cât și FIBA încearcă să ne ajute, însă momentan nu se întrevăd alte soluții pentru a ajunge acasă de sărbători”, a mai spus Vlad Constantinescu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: