Redactia.ro
Home » Știri » România a primit o nouă tranșă de vaccin anti-Covid! Care sunt centrele care primesc dozele

România a primit o nouă tranșă de vaccin anti-Covid! Care sunt centrele care primesc dozele

România a primit o nouă tranșă de vaccin anti-Covid! Care sunt centrele care primesc dozele

România a primit o nouă tranșă de vaccin anti-Covid! Peste 150.000 de doze au intrat miercuri în țară și vor merge la Institutul Cantacuzino. 

România a primit o nouă tranșă de vaccin anti-Covid

A treia tranșă de vaccin de la Pfizer BioNTech a intrat miercuri în România pe cale aeriană, mai exact pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara. Aceasta a constat în 150.150 de doze. Cele mai multe vaccinuri vor merge la Institutul Cantacuzino, iar restul ajung la centrele de vaccinare din țară.

Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă. Transportul a fost asigurat de firma producătoare, inclusiv în momentul transportului la sol.

Potrivit stirileprotv.ro, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din București, cât și din țară, fiind distribuite 150.150 doze, după cum urmează:

  • Centrul Regional de Distribuție București: 39.975 doze;
  • Centrul Regional de Distribuție Brașov: 26.325 doze;
  • Centrul Regional de Distribuție Cluj: 20.475 doze;
  • Centrul Regional de Distribuție Constanța: 20.475 doze;
  • Centrul Regional de Distribuție Craiova: 13.650 doze;
  • Centrul Regional de Distribuție Iași: 17.550 doze;
  • Centrul Regional de Distribuție Timișoara: 11.700 doze.

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în cea de-a doua tranșă, cât și în cea de-a treia tranșă, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și Centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București.

Din cea de-a doua tranșă de vaccinuri, sosită în România la 29 decembrie 2020, de 140.400 doze, s-au distribuit 80.935 doze, din care, numai astăzi, 6 ianuarie, 13.925 doze, către direcțiile de sănătate publică județene și Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București, după cum urmează: DSPM București, DSP Alba, DSP Arad, DSP Argeș, DSP Botoșani, DSP Bihor, DSP Caraș-Severin, DSP Cluj, DSP Covasna; DSP Galați; DSP Ilfov; DSP Sălaj; DSP Suceava, DSP Timiș, DSP Vâlcea.

Reamintim că, în acest moment, procesul de vaccinare se desfășoară, conform Strategiei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, pentru personalul prevăzut în Etapa I de vaccinare din domeniile sănătății și social – sistem public și privat. Autoritățile vor ca la jumătatea lunii ianuarie să treacă la a doua etapă a campaniei de vaccinare. Intensificarea acestei proceduri nu depinde, însă, doar de autoritățile din România.

În România sunt așteptate 750.000 de doze până la sfârșitul lunii ianuarie

Vaccinul ajunge în urma unor contracte pe care Comisia Europeană le-a cu producătorii de vaccin. România primește de fiecare dată 4,3% din cantitatea de vaccin care este livrată de CE, iar până la finalul acesti luni ar trebui să ajungă în România 750.000 de doze de vaccin.

Vaccinul este preluat în condiții speciale, în containere cu gheață carbonică și folie de gheață, pentru că dozele trebuie păstrate la temperaturi de -75 de grade Celsius.

Vor fi 1.000 de centre pentru persoanele care trebuie vaccinate în a doua etapă, care ar trebui să înceapă pe 15 ianuarie. Este vorba despre persoanele cu risc, cele de peste 65 de ani și care suferă de boli cronice, dar și angajați din instituții cheie.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: