Redactia.ro
Home » Știri » România în Air Schengen. Controalele de la frontieră vor fi eliminate peste câteva zile. Cum vor fi verificați la aeroport cetățenii 

România în Air Schengen. Controalele de la frontieră vor fi eliminate peste câteva zile. Cum vor fi verificați la aeroport cetățenii 

România în Air Schengen. Controalele de la frontieră vor fi eliminate peste câteva zile. Cum vor fi verificați la aeroport cetățenii 

Din această săptămână, românii care doresc să călătorească în Uniunea Europeană nu vor mai fi nevoiți să aștepte la cozi lungi în aeroport. România va intra în zona Schengen pentru călătoriile aeriene și maritime începând de duminică.

România în Air Schengen: Controalele de la frontieră vor fi eliminate peste câteva zile

Acest lucru înseamnă că pe Aeroportul Otopeni, din cele 57 de porți de îmbarcare, doar 14 vor fi destinate destinațiilor non-Schengen, precum Turcia, Egipt, Marea Britanie sau Irlanda.

Călătorii către aceste țări vor trebui să treacă în continuare prin controlul de frontieră, fie folosind porțile de îmbarcare automate pentru cei cu documente electronice, fie trecând prin controlul manual, unde vor fi întâmpinați de polițiștii de frontieră.

Pentru călătorii către Austria, Spania, Italia sau Franța, după controlul bagajelor, trecerea va fi liberă.

Totuși, părinții însoțiți de copii trebuie să fie conștienți că polițiștii de frontieră pot verifica documentele, fiind necesar acordul notarial al celuilalt părinte sau al ambilor părinți, în funcție de situație.

Cum vor fi verificați la aeroport cetățenii

În plus, polițiștii de frontieră vor efectua controale aleatorii cu ajutorul tabletelor, în orice loc din aeroport. Cei fără documentele necesare nu vor putea călători în afara țării.

Prin urmare, chiar dacă nu mai este nevoie să treceți prin ghișeele de control, este important să aveți documentele de identitate valabile cu voi. Acțiunile poliției se vor baza pe analiza de risc sau suspiciuni rezonabile.

Anul trecut, 15 milioane de pasageri au tranzitat aeroportul Henri Coandă, dintre care 70% au călătorit în țările membre Schengen.

Autoritățile centrale continuă să lucreze pentru a permite românilor să călătorească și terestru în zona Schengen.

 

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: