Redactia.ro
Home » Știri » România, sub avertizare de cod galben de vreme rea. Zonele vizate de caniculă, vijelii, averse si grindină

România, sub avertizare de cod galben de vreme rea. Zonele vizate de caniculă, vijelii, averse si grindină

Alertă meteo ANM: Cod galben pentru vijelii și grindină

România, sub avertizare de cod galben de vreme rea. Zonele vizate de caniculă, vijelii, averse și grindină. Iată detaliile!

Avertizare de cod galben de vreme rea

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare de cod galben pentru nouă județe din sud-estul țării, în legătură cu fenomene meteorologice severe. Ploi torențiale, grindină și vijelii sunt prognozate să afecteze aceste regiuni până în cursul nopții. De asemenea, o avertizare de cod portocaliu de caniculă a fost emisă pentru Oltenia și cea mai mare parte a Munteniei.

Potrivit meteorologilor, codul galben de furtuni va fi în vigoare în intervalul 18 iulie, de la ora 12:00, până la ora 22:00. Regiunile afectate vor fi Moldova, Dobrogea și jumătatea de est a Munteniei, unde se vor manifesta perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Vor apărea frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului (rafale între 55 și 70 km/h), vijelii, averse torențiale (cu cantități de apă de 20-25 l/mp în intervale scurte de timp și izolat peste 30 l/mp) și grindină.

Temperaturile ridicate se vor menține în sudul, sud-estul, vestul și local în centrul țării, cu valuri de căldură și disconfort termic ridicat atât marți, cât și miercuri. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, iar temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade Celsius, iar cele minime între 18 și 23 de grade Celsius.

Avertizarea de cod portocaliu acoperă parțial județele Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Argeș și Dâmbovița, precum și integral județele Ialomița, Călărași, Giurgiu, Ilfov, Teleorman, Olt, Dolj și municipiul București. Se vor înregistra temperaturi maxime în general de 38-39 de grade Celsius, iar disconfortul termic va fi accentuat.

Vremea în București

În București, canicula și disconfortul termic accentuat vor persista, iar ITU va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperatura maximă va atinge 38-39 de grade Celsius marți și 36-37 de grade Celsius miercuri. Temperaturile minime vor fi în general de 19-21 de grade Celsius. Cerul va fi variabil, iar în noaptea de miercuri spre joi se așteaptă perioade cu înnorări, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Sursa foto: Arhivă

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: