Redactia.ro
Home » Știri » România va prelua din personalul afgan care a sprijinit Armata Română. Cine sunt, mai exact, cei care vor beneficia de acest lucru

România va prelua din personalul afgan care a sprijinit Armata Română. Cine sunt, mai exact, cei care vor beneficia de acest lucru

GALERIE FOTO (2)

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunțat că România va prelua din personalul local afgan care a sprijinit Armata Română în Afganistan. Acest lucru se va face în următoarea perioadă, când are loc și evacuarea românilor din zonă.

România va prelua din personalul afgan care a sprijinit Armata Română. Anunțul făcut de MAE

România vine în sprijnul afganilor! MAE a anunțat că în următoarea perioadă avioanele militare din țara noastră vor prelua din personalul afgan care a fost alături de soldații români aflați în misiune în zonă. Ar fi vorba în principal de translatori, dar sunt vizate și alte categorii de personal.

„Ministrul român de Externe a susţinut, totodată, nevoia asigurării condiţiilor necesare pentru părăsirea Afganistanului de către cetăţenii străini şi afgani care doresc acest lucru. A prezentat, în context, demersurile autorităţilor române în vederea repatrierii cetăţenilor români aflaţi încă în Afganistan şi a anunţat că România îşi manifestă deschiderea şi evaluează la nivel interinstituţional posibilitatea de a prelua, acolo unde se consideră justificat, personalul local afgan care a sprijinit autorităţile române care şi-au desfăşurat activitatea în Afganistan, după o analiză a fiecărui caz în parte, inclusiv din punct de vedere securitar. Totodată, România îşi exprimă deschiderea şi analizează posibilitatea de a prelua temporar personal afgan care a sprijinit misiuni ale organizaţiilor europene şi euroatlantice, după parcurgerea etapelor procedurale inter-instituţionale, inclusiv validările de securitate care se impun”, a anunţat MAE.

Personalul afgan va trebui să îndeplinească condiții de securitate

Totodată, ministrul de Externe Bogdan Aurescu a precizat că personalul din afgan care va fi preluat ca trebui să îndeplinească unele condiții de securitate.

„Noi am discutat în cadrul relaţiilor noastre inter-instituţionale, am discutat şi cu domnul preşedinte, despre posibilitatea preluării unui număr de personal afgan care a lucrat cu trupele române. O astfel de situaţie va fi analizată de la caz la caz, fiecare solicitare va fi procesată separat şi în cazul în care aceste persoane vor fi validate, vor trece procedurile de securitate care sunt absolut necesare în astfel de situaţii, vom putea să preluăm astfel de persoane”, a mai subliniat Bogdan Aurescu.

Personalului afgan i se va oferi cazare și loc de muncă

Odată ce personalul afgan va fi adus în țară, el va fi cazaţi în centrele de primire aflate în subordinea IGI, iar aici li se va plăti chiria pe toată durata șederii. Pe lângă asta, vor beneficia de asistenţă medicală gratuită, vor participa la programe de adaptare culturală și se vor putea angaja, potrivit Adevărul.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: