Redactia.ro
Home » Știri » Românii care lucrează în străinătate primesc vești bune! De unde pot primi bani

Românii care lucrează în străinătate primesc vești bune! De unde pot primi bani

Românii care lucrează în străinătate primesc vești bune! De unde pot primi bani

Românii din străinătate primesc vești bune! Aceștia vor putea primii bani pentru copiii lor. Ce trebuie să facă părinții și de unde vin acești bani?

Românii care lucrează în străinătate primesc vești bune! De unde pot primi bani

Românii care lucrează în străinătate ar putea primi bani în plus. Este vorba de alocațiilee europene pentru copii. Procedura este simplă: trebuie să depună un formular la Agenția Națională pentru Prestații Sociale. Alocația europeană este între 100 și 160 de euro.

”Toți românii care lucrează în afară legal și au reședința pe teritoriul unei țări europene au acces la această alocație europeană, care de fapt e o prestație de tip familial. Are de fapt același regim ca și alocațiile din sistemul românesc. Se poate obține și retroactiv mergând pe un termen de 1 până la 3 ani. Bineînțeles, sunt mai multe criterii care se iau în calcul. În acest moment, deși vorbim de milioane de români plecați în afară României pentru a lucra, cam 3% dintre cei de pe teritoriul Uniunii Europene obțin acest tip de alocație, ceea ce înseamnă că principala problemă în accesarea acestei alocații este lipsa de informare.

Una dintre soluțiile la care ar trebui să ne uităm cu prioritate este aceea de a ne informa cetățenii. Noi, cei din instituțiile responsabile să o facem, și aici m-aș uită la agenția județeană pentru prestații sociale sau la agenția națională în curtea căreia se depune formularul E411 pentru obținerea alocației”, spune Mihaela Nabăr, director executiv al World Vision, scrie digi24.ro.

Românii care se întorc din străinătate pot primi bani de la statul român

Statul român își dorește să-i aducă înapoi în țară pe tinerii dornici de muncă. Astfel că, cei care lucrează în străinătate în domeniul agriculturii vor primi de la stat până la 50 de mii de euro, bani nerambursabili, pentru a dezvolta o afacere în agricultură.

Pentru a beneficia de acești bani, solicitanții trebuie să aibă sub 41 de ani și să fi lucrat măcar trei luni în domeniul agricol într-o fermă din altă țară europeană.

Sesiunea de depunere a cererilor de finanțare a tinerilor fermieri din diaspora este deschisă până pe 5 iulie. În total sunt disponibile 20 de milioane de euro, iar banii sunt acordați în două tranșe: 75% din sumă la semnarea contractului de finanțare, iar diferența de 25% după implementarea planului de afaceri.

Primele contracte de finanțare au fost deja semnate. În Bihor, patru tineri fermieri așteaptă banii care vor pune bazele unui nou început la noi în țară, scrie Digi24.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: