Redactia.ro
Home » Știri » Românii vor beneficia de bani în plus începând din toamnă. Guvernul a aprobat legea

Românii vor beneficia de bani în plus începând din toamnă. Guvernul a aprobat legea

Românii vor beneficia de bani în plus începând din toamnă. Guvernul a probat legea

Proiectul Ordonanței de Urgență ce avea ca obiectiv majorarea alocațiile copiilor a devenit realitate publicându-se  într-un sfârșit în Monitorul Oficial, ceea ce înseamnă că este oficial.

Copiii vor primi alocații majorate cu 20 % din luna septembrie a cestui an, urmând și alte majorări, însă în mai multe etape pentru a ajunge la suma promisă.

Copiii românilor vor primi mai mulți bani începând cu luna septembrie

Ei sunt românii care se vor bucura de mai mulți bănuți odată cu începerea școlii, 185 de lei pentru copiii cu vârste cuprinse între 2 și 18 ani, iar cei până la 2 ani sau până la 18 ani, dar cu dizabilități, vor primi lunar câte 369 de lei.

Toate aceste informații sunt oficiale și irevocabile odată cu publicarea în Monitorul Oficial, în ziua de vineri. Cu toate că sumele promise au fost altele, Orban a anunțat că se va ajunge la dublarea efectivă a alocațiilor din prezent, dar cu puțină răbdare și în mai multe etape.

Guvernul Orban promite alte majorări ce vor fi aprobate prin lege

Până la finalul anului 2022 se va ajunge la alocații în valoare de 600 de lei la copii de până la vârsta de 2 ani, de asemeni și copiilor cu dizabilități până la 18 ani.

Copiii cu vârste cuprinse între 2 și 18 ani vor încasa lunar de la stat 300 de lei față de 150 cât au primit până acum.

„Calendarul pe care îl propun pentru a avea suportul necesar în bugetul pe anul acesta şi cel pentru anii viitori ar fi următorul: o creştere de 20% de la 1 septembrie anul acesta, iar următoarele creşteri să fie făcute etapizat, de două ori pe an, anul viitor la 1 ianuarie şi 1 iulie, cu câte 20%, şi la fel în 2022”, a declarat  ministrul Muncii, Violeta Alexandru.

Prim-ministrul României, Ludovic Orban, a ținut să reamintească că majorarea nu s-a putut face acum așa cum se ceruse la începutul anului pentru că statul nu se afla în posibilitatea de face un salt atât de mare din cauza deficiențelor financiare cu care ne confruntăm, așa cum a declarat de nenumărate ori când s-a discutat acest aspect.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: