Redactia.ro
Home » Știri » Românii vor trebui să respecte o nouă regulă ANAF de la 1 martie 2022. Explicația noului ministru al Finanțelor

Românii vor trebui să respecte o nouă regulă ANAF de la 1 martie 2022. Explicația noului ministru al Finanțelor

ANAF

De la 1 martie 2022, ANAF va veni cu o nouă regulă pentru toți românii. Noul ministru al Finanțelor, Dan Vîlceanu, a explicat despre ce este, mai exact, vorba.

Românii vor trebui să respete o nouă regulă ANAF de la 1 martie 2022. Explicația noului ministru al Finanțelor

Dan Vîlceanu, ministrul Finanțelor, a spus, marți, că de la 1 martie 2022 românii, fie că sunt persoane fizice sau juridice, vor trebui să-și treacă ”Spaţiul Privat Virtual (SPV)” în sistemul electronic al ANAF.

„O altă măsură este obligativitatea înrolării în sistemul de comunicare electronică, dezvoltat de Ministerul Finanţelor, ANAF, respectiv Spaţiul Privat Virtual (SPV) a persoanelor juridice, a asocierilor şi alte entităţi fără personalitate juridică, precum şi a persoanelor fizice care desfăşoară o profesie liberală, să existe o activitate economică în mod independent.

Înrolarea în SPV – aşa cum este prescurtat acest sistem – asigură o comunicare şi un mod de lucru 24 din 24 de ore, şapte zile pe săptămână cu administraţia fiscală şi reprezintă o eficientizare clară a modului în care cetăţeanul interacţionează cu organul fiscal.”, a spus Dan Vîlceanu.

Ce avantaj are noua măsură

Prin noua măsură, Dan Vîlceanu a explicat că se va evita deplasarea până la sediul ANAF, deoarece declarația asupra activității desfășurate se va putea face în online, inclusiv achitarea taxelor.

„Am să vă dau şi un exemplu. Dacă ai o activitate independentă, e de ajuns să descarci declaraţia şi să o postezi în Spaţiu Privat Virtual, vei primi apoi decizia de impunere şi îţi vei plăti taxele printr-o decizie de impunere, fără să te mai prezinţi la organul fiscal, fără să stai la coadă, să pierzi timpul cu deplasări etc.

Este şi aceasta o măsură care simplifică mult modul de lucru cu organul fiscal şi această măsură se aplică cu data de 1 martie 2022.”, a mai adăugat Dan Vîlceanu, scrie playtech.ro

Ce înseamnă SPV

Prin SPV poți lua legătura cu cei de la ANAF pentru a-ți declara averea, dar le poți solicita și întrebări angajaților despre propria situație fiscală. Iată mai jos un video despre cum te poți ”înrola” în această platformă:

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: