Redactia.ro
Home » Știri » Românul care l-a bătut pe Vladimir Putin, cu mâinile goale

Românul care l-a bătut pe Vladimir Putin, cu mâinile goale

GALERIE FOTO (3) Românul care l-a bătut pe Vladimir Putin, cu mâinile goale

Românul care l-a bătut pe Vladimir Putin, cu mâinile goale. Un român l-a învins pe președintele Rusiei, Vladimir Putin. Cornel Roman este singurul român care l-a bătut pe unul dintre cei mai temuți lideri ai lumii, cu mâinile goale. Evenimentul a avut loc la competiția sportivă Dinamoviada, în anul 1976.

Românul care l-a bătut pe Vladimir Putin, cu mâinile goale

Vladimir Putin a fost campion la Judo, dar puțini știu că președintele Federației Ruse a fost învins, cu mâinile goale, de românul Cornel Roman. În vârstă de 69 de ani, Cornel a reușit performanță istorică învingând-ul pe Putin. Deși evenimentul a avut acum mai bine de patru decenii, românul nu a uitat experiența confruntării cu liderul rus. Ofițerul de rezervă a declarat că ar mai repeta experiența.

Deși Cornel Roman a jucat fotbal în copilărie, acesta era pasionat de judo, sportul care avea să îi aducă gloria. Activează în judo de peste 50 de ani, antrenând acum copii. Și Vladimir Putin era pasionat de acest sport și nu a putut sta deoparte. Deși are calități de președinte de onoare și este ambasador al Federației de Judo, lui Putin i-a fost suspendat acest statut din cauza conflictului declanșat în Ucraina.

  • Eram subofițer al Academiei de Poliție. El nu știu ce hram purta. Îmi aduc aminte că am câștigat la puncte greu, foarte greu. Știți cum se spune: ții minte pe cine te învinge, nu pe cine bați. Dacă ar fi să mă mai lupt cu cel mai puternic om al lumii, m-aș băga! Sincer, am curaj, dar nu mai pot fizic!”, recunoaște, astăzi, ofițerul de rezervă, singurul român care l-a bătut pe Vladimir Putin cu mâinile goale.
  • Cornel Roman

Ce este Dinamovidiada

Dinamovidiale au apărut în 1950, în perioada Războiului Rece, la concurența Spatachiadele. La primele au participat doar angajații Ministerelor de interne din statele pretine, iar la Spartachiadele participau numai sportivii Ministerului Apărării. Pentru fiecare disciplină în parte se alegea un oraș, iar competițiile erau viu disputate. Cu un an înainte, Dinamoviada de Judo a avut loc la Minsk. ”La competiție au participat studenți de la școlile de ofițeri de Interne. La judo, erau cinci categorii, la fiecare dintre acestea concurau între 22 și 24 de sportivi. Eu eram la categoria 63 de kilograme, iar Putin – la 70 de kilograme”, relatează Constantin Niculae, tatăl lui Marius, fost preparator fizic la echipa de fotbal Dinamo București.

La acea vreme, Putin era în anul 3 la Academia de Poliție și a ocupat locul second la categoria lui. A promis că nu va mai participa la concursuri, pentru a se axa pe cariera de ofițer. Ei bine, președintele rus s-a răzgândit, iar după ce a devenit ”Maestru al Sportului” la Sambo, peste doi ani primește aceeași distincție și la Judo.

Vladimir Putin a fost atras de sport de la o vârstă fragedă. La 14 ani a practicat sambo, artă marțială originară din Uniunea Sovietică, care reprezintă o combinație rusească de judo cu wrestling. După doi ani, președintele Federației Ruse avea să treacă la practicarea de judo, sport la care a reușit să câștige multe competiții.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: