Redactia.ro
Home » Sport » Ronald Koeman, antrenorul ales să o salveze pe Barcelona

Ronald Koeman, antrenorul ales să o salveze pe Barcelona

Barcelona, Ronald Koeman, Messi

Numirea noului antrenor pe banca Barcelonei a fost cel mai discutat subiect de câteva zile. Astăzi, președintele catalanilor a făcut anunțul. Ronald Koeman este antrenorul spaniolilor.

Aproape 8 luni de zile au durat negocierile cu Ronald Koeman. În momentul în care au început discuțiile, acesta era selecționerul Olandei. În ultimele zile fostul jucator al catalanilor a reușit să-i convingă pe șefii federației de fotbal din Olanda să-i dea voie să o antreneze pe Barcelona. Anunțul a fost făcut în această seară de președintele, Josep Maria Bartomeu.

„L-am ales pentru experiența sa, pentru viziunea lui, știe foarte bine clubul. L-am abordat și în ianuarie, dar avea un angajament cu naționala Olandei, urma să meargă la Euro, nu putea pleca în acel moment. Acum, Euro este anul viitor, nu se știe ce se mai întâmplă până atunci. Așa că poate să-și împlinească visul și să antreneze aici,” a declarat președintele echipei.

Koeman a mai fost secund la Barcelona în perioada 1998-1999, când principal era Louis van Gaal. Printre echipele pregătite de fostul selecționer al Olandei se mai numără Benfica, PSV Eindhoven, Vitesse, Valencia, AZ Alkmaar, Feyenoord, Southampton și Everton.

Messi rămâne la Barcelona

După umilința suferită de Barcelona în Liga Campionilor, presa a scris despre posibila plecare a lui Leo Messi. Președintele Barcelonei, Josep Maria Bartomeu a declarat însă că argentinianul nu-i va părăsi pe catalani, fiind considerat un jucător esențial în reconstrucția echipei. Nici noul antrenor nu dorește ca Messi să plece. Acesta va mai rămâne cel puțin încă un sezon.

„Messi vrea să-și încheie cariera la Barcelona, iar Koeman îl consideră fundamental pentru proiectul său. Messi are contract cu noi până în 2021, iar acum poate va fi entuziasmat de aceste schimbări. Vrem o echipă care să-l pună în valoare, ne bazăm pe el”, a precizat Bartomeu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: