Redactia.ro
Home » Stil de viață » S-a aflat adevărul despre gașca de infractori Yakuza. Pielea lor e jupuită după deces și vândută la prețuri uriașe

S-a aflat adevărul despre gașca de infractori Yakuza. Pielea lor e jupuită după deces și vândută la prețuri uriașe

GALERIE FOTO (2) Informații despre Mafia Yakuza din Japonia.

Yakuza, sinonimă cu temuta mafie japoneză, rămâne una dintre cele mai intrigante și fascinante organizații criminale din lume. Deși multe despre această organizație sunt bine cunoscute, există multe aspecte mai puțin știute care contribuie la mitul Yakuza. Într-o lume globalizată, în care crimele transfrontaliere devin din ce în ce mai sofisticate, Yakuza continuă să își impună prezența nu doar în Japonia, ci și pe scenele internaționale.

Origini și evoluție

Yakuza își are rădăcinile în perioada Edo (1603-1868), fiind formată inițial din două grupări: Tekiya și Bakuto. Acestea au dat naștere unei organizații care a evoluat în timp, ajungând să domine subteranele japoneze. De-a lungul secolelor, Yakuza a reușit să-și extindă influența în multiple domenii ale societății, de la jocuri de noroc și prostituție, până la afaceri legale și ilegale.

Cultura și tradițiile

Una dintre cele mai distincte caracteristici ale Yakuza sunt tatuajele elaborate, cunoscute sub numele de „irezumi”, care adesea acoperă întregul corp al membrilor. Aceste tatuaje, realizate prin metode tradiționale dureroase, reprezintă nu doar un simbol al apartenenței la grup, ci și o formă de artă. După ce mor, membrii organizației criminale sunt jupuiți de piele, iar porțiunile de piele tatuate sunt vândute pe piața neagră și expuse în galerii. Mai mult, membrii Yakuza sunt recunoscuți și pentru practica „yubitsume”, tăierea falangelor degetului mic ca formă de penitență pentru greșeli.

Pielea mafioților este jupuită după moarte și apoi vândută.
Sursa foto – Presa străină | Pielea mafioților este jupuită după moarte și apoi vândută.

Aspecte mai puțin cunoscute

Deși majoritatea percepe Yakuza exclusiv ca o organizație criminală, este demn de menționat că aceasta joacă un rol semnificativ în acțiuni caritabile, mai ales în urma dezastrelor naturale. De asemenea, membrii Yakuza pot fi găsiți lucrând în mod deschis în birouri și chiar participând la viața publică prin acordarea de interviuri sau deținând cărți de vizită.
În Yakuza, majoritatea membrilor sunt bărbați. În activitățile acesteia sunt implicate foarte puține femei, care în clanurile Yakuza sunt denumite „onesan”, ceea ce se traduce prin „sora mai mare”.

Ritualuri și teste de admitere

Intrarea în Yakuza nu este lipsită de ritualuri, cea mai notabilă fiind ceremonia de partajare a sake-ului, care simbolizează legătura între membrii noi și liderii organizației. De asemenea, este fascinant faptul că Yakuza aplică un test de admitere de 12 pagini, pentru a evalua cunoștințele legale ale potențialilor membri.

Cu o avere estimată de Trezoreria SUA la 80 de miliarde de dolari, Yakuza este considerată una dintre cele mai bogate organizații de crimă organizată din lume. Prezența sa nu se limitează la Japonia, ci se extinde în SUA și alte țări, unde membrii săi sunt implicați într-o gamă variată de activități ilegale și legale.

O moștenire controversată

Pe măsură ce societatea se schimbă, și Yakuza se adaptează la noile realități. Deși tradițiile și ritualurile rămân fundamentale, organizația încearcă să-și găsească locul într-o lume care devine din ce în ce mai intolerantă la activitățile sale. Cu toate acestea, fascinația publicului pentru Yakuza nu pare să scadă, membrii săi și activitățile rămânând subiecte de interes și speculații constante.

Yakuza continuă să fie un subiect de studiu fascinant pentru criminologi și un punct de referință pentru cultura populară, de la filme la literatură. Misterul, tradițiile străvechi și adaptabilitatea acestei organizații la schimbările societății moderne fac din Yakuza un subiect etern intrigant.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: