Redactia.ro
Home » Știri » S-a aflat! Cât rezistă virusul SARS CoV-2 pe pielea umană?

S-a aflat! Cât rezistă virusul SARS CoV-2 pe pielea umană?

Cercetătorii au aflat cât rezistă virusul SARS COV-2 pe pielea umană. Cercetătorii din Kyoto spun că rezistă de patru ori mai mult decât virusul gripal A. 

 

 Cât rezistă virusul pe pielea umană

 

Potrivit unui studiu realizat de mai mulți cercetători din Japonia, noul virus poate rezista pe pielea umană mult mai mult decât virusul gripal. SARS-COV-, virusul care provoacă boala COVID-19, poate rămâne pe piele umană până la 9 ore, în timp ce o tulpină a  virusului gripal A (IAV) nu rezistă mai mult de două ore, conform studiului.

Cercetătorii au efectuat studiul pe un cadavru și au descoperit că noul virus supraviețuiește de 4 ori mai mult decât virusul gripal A. Studiul a  fost publicat în revista Clincal Inectious Disease. Probele luate de la persoanele decedate, în urma autopsiilor arată că pielea umană își păstrează funcțiile mai bine de 24 de ore după moarte

 

 

În cât timp poate fi dezactivat virusul

 

 

Atât SARS-COV-2, cât și virusul gripal de tip A, pot f dezactivate în 15 secunde cu ajutorul dezinfectanților de mâini, care au 80% concentrație de alcool. „Acest studiu arată că SARS-CoV-2 poate avea un risc mai mare de transmitere prin contact direct decât IAV (virusul gripal), deoarece primul este mult mai stabil pe pielea umană”, au mai scris cercetătorii în studiu.

Studiul subliniază, astfel, și importanța dezinfectării și a spălării corecte a mâinilor. ,,Poate cel mai important aspect al acestui studiu este faptul că evidențiază încă o dată importanța  folosirii soluțiilor dezinfectante pe bază de alcool”, declară medicul infecționist Anamaria Dobrotă, potrivit Mediafax.

La începutul pandemiei, cercetătorii americani au analizat cât de mult ar putea rezista SARS-CoV-2 pe diferite suprafețe. Aceștia au constatat că a rămas activ pe obiecte din cupru până la 4 ore, pe carton până la 24 de ore și pe plastic și oțel inoxidabil până la până la 72 de ore, potrivit ȘtirileProTv.

Doar în ultimele 24 de ore, România a înregistrat 3.130 de noi cazuri de coronavirus, un nou record negativ după cel de ieri. Mai mult, alții 44 de români au decedat în ultimele 24 de ore, iar la ATI sunt în acest moment 607 pacienți Covid.

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: