Redactia.ro
Home » Știri » S-a aflat de ce purta genunchiere Gheorghe Dincă în ziua arestului

S-a aflat de ce purta genunchiere Gheorghe Dincă în ziua arestului

Ziua de 27 de iulie va rămâne multă vreme în amintirea colectivă. Atunci, Gheorghe Dincă fusese reținut de autorități în cazul incidentelor din Caracal. La acea vreme, inculpatul fusese găsit chiar în ”casa ororilor”, așteptând parcă intervenția polițiștilor. Două detalii au ieșit atunci în evidență: bluza galbenă pe care o purta pe umeri și acele genunchiere.

Ei bine, dacă în cazul bluzei am stabilit că nu-i aparținea Alexandrei, despre genunchiere au existat mai multe teorii. Mulți au susținut că acestea i-ar fi folosit în scopurile sale criminale, în timp ce alții au susținut că sunt de natură medicală, inculpatul acuzând dureri.

Gheorghe Dincă suferă de gonartroză?

Acum, în a 19-a zi a anchetei, un medic citat de Click.ro a dat lămuriri cu privire la acele genunchiere. Pe nume Tarek Nazer, specialist ortopedie-traumatologie, a explicat care sunt posibilitățile în cazul acelor accesorii.

Medicul a precizat că cele genunchiere pot fi achiziționate din orice farmacie, fără recomandarea neapărată a medicului. Există, însă, și șanse ca inculpatul Gheorghe Dincă să sufere de o boală numită gonartroză, care ar fi cauzat dureri insuportabile la nivelul genunchilor, de unde nevoia de-ai proteja cumva.

Un medic explică de ce ar fi purtat Dincă genunchiere

“Aceste genunchiere fără suport metalic, decupate în zona rotulei şi cu arici se achiziţionează în mod normal de la farmacie. Nu vorbim de unele profesionale care sunt recomandate în cazul unei patologii specifice de către medic.

Aşadar, fie le purta ca să scape de un disconfort minor, fie că ar avea probleme mai serioase. Faptul că bărbatul din Caracal are 66 ani ne poate conduce cu gândul că suferă de o afectiune de tip degenerativ, anume gonartroză (artroza genunchiului), problemă des întâlnită la această vârstă”, a declarat Nazer pentru click.ro.

Citește și Dincă conducea o mașină modificată pentru a putea răpi fete nestingherit