Redactia.ro
Home » Homepage » S-a dat ordin pentru eliberarea spitalelor. Pacienții, externați

S-a dat ordin pentru eliberarea spitalelor. Pacienții, externați

spitale

O măsură extremă a fost adoptată la nivelul unităților sanitare publice și private din România. Începând de mâine,  internările pentru intervențiile chirurgicale și alte tratamente și investigații medicale spitalicești, care nu reprezintă urgență și care pot fi reprogramate vor fi suspendate pentru o perioadă de 14 zile.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, cu puțin timp în urmă, că astăzi a fost emis ordinul comandantului acțiunii, avizat de ministrul afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, pentru instituirea măsurilor necesare limitării răspândirii infecției cu virusul SARS-COV-2 (noul coronavirus), la nivelul unităților sanitare publice și private.

Astfel, începând de marți, 24 martie, pentru o perioadă de 14 zile, se suspendă internările pentru intervențiile chirurgicale și alte tratamente și investigații medicale spitalicești, care nu reprezintă urgență și care pot fi reprogramate.

Pacienții, externați în termen de 48 de ore

În termen de 48 de ore, de la intrarea în vigoare a ordinului, vor fi externați toți pacienții care nu reprezintă urgențe și care nu necesită obligatoriu acordarea îngrijirilor medicale în spital, scrie digi24.ro. De asemenea, se suspendă consultațiile programate și programabile, în structurile ambulatorii ale spitalelor publice și private.

Conducerile spitalelor pot decide reorganizarea programului și a permanenței personalului, prin introducerea activității medicale în regim de ture și gărzi, fără afectarea salarizării personalului.

576 de cazuri COVID-19 în România

Amintim că la ora transmiterii acestei știri, numărul cazurilor de COVID-19 în România era de 576. În ultimele 24 de ore, s-au înregistrat nu mai puțin de 143 de cazuri noi. Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 5 ani și 76 de ani. Din numărul total de cazuri cu Covid-19 în România, 73 au fost declarate vindecate și ulterior externate (51 la Timișoara, 17 la București, 3 la Craiova, unul la Constanța și unul la Iași).

Alte 72.247 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 11.223 de teste, din care 277 în unități medicale private. Din păcate, au fost înregistrate și cinci decese din cauza coronavirusului, la pacienți cu afecțiuni medicale preexistente.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: