Redactia.ro
Home » Știri » S-au închis facultățile. Studenții au luat cu asalt Gara de Nord

S-au închis facultățile. Studenții au luat cu asalt Gara de Nord

gara de nord

Este aglomeraţie în Gara de Nord din București. Studenţii pleacă acasă după ce s-au închis facultăţile din cauza coronavirusului. Secretarul de stat Raed Arafat a anunțat miercuri dimineață că toate cursurile universitare vor fi suspendate până în 31 martie, cu posibilitate de prelungire a acestei perioade.

„Activitatea față în față cu studenții, în cadrul universităților, este sistată până în 31 martie. (…) S-a ridicat și problema căminelor, ce se întâmplă aici rămâne la latitudinea universităților de a găsi metodele, eventual de a reduce numărul, studenții care lucrează să rămână, studenții care nu lucrează să plece acasă”, a precizat Arafar, într-o conferință de presă la sediul MAI.

Academia de Studii Economice București și Universitatea Politehnica din București au anunțat că suspendă cursurile începând de joi, 12 martie, potrivit Antena 3.

De asemenea, și Universitatea din București a anunțat suspendarea cursurilor de miercuri, 11 martie, de la ora 14:00, până pe 29 martie, cu posibilitate de prelungire. Activitatea didactică se va putea desfășura online.

Școlile sunt închise de miercuri

Toate școlile, grădinițele și liceele din țară sunt închise de miercuri, 11 martie, până pe 22 martie. Perioada poate fi prelungită, în funcție de situație. Decizia a fost luată în ședința Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

Anunțul a fost făcut de premierul Ludovic Orban, care a precizat că este o „măsură cu caracter preventiv”. Primul argument este o creștere a riscului de intrare în țară a unor persoane din zone cu o largă răspândirii a virusului.

Tot ca măsură de prevenire a îmbolnăvirilor, ministrul Educației Monisa Anisie a dispus suspendarea desfăşurării tuturor olimpiadelor şcolare judeţene şi regionale, precum şi a competiţiilor sportive și a simulărilor naționale. O serie de măsuri îi vizează și pe elevii școlilor postliceale, care nu își vor mai face stagiilor în spitale.

„Înscrierea pentru clasa pregătitoare se va realiza în continuare, online, iar validarea înscrierii se va prelungi cu o săptămână, după deschiderea şcolilor. Totodată, şi activitatea de evaluare psihosomatică pentru clasa pregătitoare se va amâna până după reluarea cursurilor. Consiliile de Administraţie ale unităţilor de învăţământ vor decide modalitatea legală de recuperare a procesului educaţional afectat de suspendarea cursurilor în perioada 11-22 martie 2020”, a transmis Monica Anisie.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: