Redactia.ro
Home » Știri » Salarii mai mari de la 1 iulie pentru unii angajaţi din sănătate. Președintele tocmai a semnat decretul

Salarii mai mari de la 1 iulie pentru unii angajaţi din sănătate. Președintele tocmai a semnat decretul

salarii

Vești bune. Salariile pentru unii angajați din sănătate se măresc de la 1 iulie. Președintele Klaus Iohannis a semnat astăzi mai multe decrete, printre care se află și legea care prevede majorarea salariilor pentru unii angajaţi din sistemul sanitar.

Este vorba despre o completare la legea referitoare la reforma în domeniul sănătății, după cum informează Administrația Prezidențială.

Potrivit actului normativ pentru modificarea şi completarea Legii-cadru nr.153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, personalul din sistemul sanitar care ocupă funcţiile de fiziokinetoterapeut, kinetoterapeut şi profesor de cultură fizică medicală (CFM). Aceştia vor beneficia, de la 1 iulie 2020, de salariile de bază prevăzute pentru anul 2022.

Ce salarii se mai măresc de la 1 iulie

Aceeași lege prevede majorarea coeficienților de salarizare pentru funcțiile de biochimist, biolog, chimist si fizician, precum și reformularea acestor funcții corespunzător treptelor profesionale.

„Salariul de bază pentru funcţia de director general din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică nu poate fi mai mic decât salariul de bază corespunzător funcţiei de medic deţinute sau aflate în subordine, după caz, majorat cu 10%.

Salariul de bază pentru funcţia de director general adjunct din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică nu poate fi mai mic decât salariul de bază corespunzător funcţiei de medic deţinute sau aflate în subordine, după caz, majorat cu 7,5%.

Salariul de bază pentru funcţia de director centru naţional/şef centru din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică nu poate fi mai mic decât salariul de bază corespunzător funcţiei de medic deţinute sau aflate în subordine, după caz, majorat cu 5%”, mai prevede actul normativ, potrivit Mediafax.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: