Redactia.ro
Home » Știri » Salvamar jefuit în timp ce acorda primul ajutor. Cum a fost prins hoțul

Salvamar jefuit în timp ce acorda primul ajutor. Cum a fost prins hoțul

Întâmplare uluitoare pe o plajă din Costinești. Un salvamar a fost jefuit chiar în timp ce acorda primul-ajutor unui tânăr de 18 ani. Hoțul a profitat de momentele de neatenție în altă direcție a salvamarului și a trecut la faptă.

Salvamar jefuit în timp ce acorda primul ajutor. Cum a fost prins hoțul

Hoțul a fost observat de restul oamenilor din zonă în timp ce fugea pe plajă cu telefonul furat.  Din nefericire pentru el, prin zonă se afla un jandarm timișorean care l-a prins, iar mai apoi a fost sesizată și poliția. Jandarmul timișorean era în concediu atunci când l-a prins pe infractor.

”Duminică, 4 iulie a.c., după ora 17, jandarmul se afla pe plajă, iar, la un moment dat, atenţia i-a fost atrasă de strigăte care semnalau prezenţa unui hoţ. A observat un bărbat care alerga, cu un telefon în mână, a intervenit fără ezitare şi a reuşit să îl imobilizeze. Din cele declarate la faţa locului, a rezultat că telefonul i-a fost sustras unui salvamar, în timpul intervenţiei într-un caz de înec ce a avut loc în acea zonă. Cazul a fost preluat de poliţie în vederea continuării cercetărilor”, transmite Compartimentul Informare, relaţii publice şi cu publicul al Grupării Mobile de Jandarmi, conform Ziua de Vest, citată de Adevărul.

Tânărul în vârstă de 18 ani, transportat la spital

Tânărul în vârstă de 18 ani a fost transportat, în cele din urmă, în stare incoștientă la spital, acolo fiind intubat. La fața locului s-a deplasat un elicopter Smurd, dar și o ambulanță. Individul este din Târgu Frumos, Iași, și s-a înecat după ce s-a apropiat de zona interzisă de înot. Nu se știe care este starea lui în momentul de față.

De asemenea, în stațiunea Mamaia pericolul de înec a crescut după lărgirea plajelor, prin îngustarea porțiunii de apă de la mal. 

”De la doi metri metri, la doi metri jumătate, trei metri şi ajunge chiar până la cinci metri adâncime. Turiștii să respecte semnificaţia steguleţelor amplasate la posturile de salvamar şi dacă respectă aceste indicaţii totul va fi bine şi pentru ei şi pentru noi. Ne face munca mai uşoară şi sejurul lor va fi mult mai plăcut”, spune Bogdan Vartan, salvamar din Mamaia.

Zona de îmbăiere este foarte îngustată faţă de anii precedenţi. Dacă anul trecut am avut 150 de metri până la balize, anul acesta avem 20 de metri sau mai puţin. Vedeţi şi dumneavoastră, cam 10 metri sunt aici”, a declarat și Valentin Ivan, șef sector salvamari Mamaia

Etichete: