Redactia.ro
Home » Știri » Săptămână de lucru de patru zile? Ce au decis unii politicieni

Săptămână de lucru de patru zile? Ce au decis unii politicieni

somaj tehnic 2020

Unii politicieni vor să ajute economia să își revină după ce a fost afectată de pandemie. Ei vor să implementeze o metodă care a mai fost folosită de-a lungul istoriei, tot într-o perioadă de criză și recesiune economică.

Săptămână de lucru de patru zile

Reducerea zilelor de lucru, cred unii politicieni, de peste hotare că ar fi o metodă bună de redresare economică, în contextul în care consecințele neplăcute ale pandemiei de coronavirus încep să se simtă. Mai exact, ei vor reducerea săptămânii de lucru la patru zile. O metodă care a mai fost folosită cu mulți ani în urmă, tot în vremuri de criză și recesiune economică, informează playtech.ro.

În special Marea Britanie, Germania, Spania, țări europene puternice economic ar fi cele care ar trebui să ia în considerare această metodă, dar și alte țări spune un grup de politicieni de stânga, dar și reprezentanți din întregul continent european.

Grupul de politicieni de stânga, au trimis o scrisoare lui Boris Johnson, cancelarului german Angela Merkel, premierului spaniol Pedro Sanchez și altor lideri, prin care solicită acest lucru.  În aceeași scrisoare ei au recomandat și regândirea modelelor de lucru, dar și a reducerea consumului de energie. Acestea ar combate crizei climatică.

”De-a lungul istoriei, programul redus de lucru a fost folosit în vreme de criză şi recesiune economică. Pentru progresul civizilaţiei, a sosit momentul de a profita de această oportunitate şi a merge către săptămâna redusă de lucru“,  este specificat în scrisoarea grupului de politicieni de stânga.

Potrivit unui studiu, săptămâna de lucru redusă la patru zile, ar crea o jumătate de milion de noi locuri de muncă și s-ar limita creșterea șomajului în următoarele luni care ne așteaptă. În plus, această idee se suprapune nu mai bine cu avantajele muncii de acasă.

Grupurile de business resping ideea politicienilor

Grupurile de business, dar și politicieni de dreapt nu sunt de acord cu noua idee a politicienilor. Confederation of British Industry, cel mai mare grup de lobby din businessul din Marea Britanie spunea anul trecut că o astfel de săptămână reprezintă „un pas în direcţia greşită“. Mai mult, sunt economiști care spun că zilele mai puține de lucru ar afecta traiul oamenilor.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: