Redactia.ro
Home » Stil de viață » Șapte alimente atât de bune încât îți scad colesterolul dacă îți faci un obicei să le mănânci în fiecare zi

Șapte alimente atât de bune încât îți scad colesterolul dacă îți faci un obicei să le mănânci în fiecare zi

Colesterolul mărit este o problemă cu care se confruntă mulți oameni. Netratat, acestea poate duce la boli grave, precum hepatita sau cancerul de colon. De asemenea, te poți alege cu balonare și probleme cardiace. Iată ce alimente ajută la scăderea colesterolului din organism.

Șapte alimente atât de bune încât îți scad colesterolul dacă îți faci un obicei să le mănânci în fiecare zi

Alimentația sănătoasă ar trebui să facă parte din rutina noastră zilnică. Auzim, adesea, cum trebuie să evităm anumite produse pentru că ne afectează colesterolul. Prăjelile, pâinea în exces, cafeaua sau alcoolul sunt unii dintre factorii negativi de contribuie la mărirea colesterolului. Există și alimente care ajută la scăderea lui din corpul uman.

-Unul dintre ele este ovăzul. Combinat cuo banană sau cateva capșune poate ajuta cu siguranță la scăderea colesterolului.

-Orz și alte cereale integrale. Datorită fibrelor solubile pe care le conțin orzul sau alte cereale pot preveni bolile cardiovasculare.

-Leguminoasele. Și acestea sunt foarte bogate în fibre solubile. Chiar dacă durează ceva timp până se digeră, ele ajută la detoxifiere cu siguranță. Sunt folosite mai ales de persoanele care vor sa slăbeasca.

-Nuciferele. Sunt mai multe studii care au demonstrat că migdalele, nucile, alunele si alte nucifere sunt bune pentru inimă în principal. Este recomandat zilnic consumul a 55 de grame. Cu circa 5% reduc zilnic colesterolul.

-Mere, sruguri, căpșuni și citrice. Acestea conțin pectinul un tip de fibra solubila care scade colesterolul LDL.

-Uleiuri vegetatele. Sunt mai multe tipuri de uleiuri vegetale care ajută la scăderea colesterolului: uleiul de rapiță, măsline și de floarea soarelui. Consumat, desigur, în cantități mici nu ne poate afecta organismul. Specialiștii le recomandă la înlocuitoare a untului sau a unturii.

Soia ajută la scăderea colesterolului

-Soia. Cercetătorii spun că zilnic dacă vom consuma 25 de grame de proteine din soia (280 grame de tofu sau 2 ½ cani de lapte de soia) ni se va reduce colesterolul cu 5% – 6%.

Sursa: reginamaria.ro

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: