Redactia.ro
Home » Stil de viață » Sărbătoare duminică, 21 august. Cine a fost Sf. Apostol Tadeu, unul dintre cei 70 de ucenici ai lui Iisus Hristos

Sărbătoare duminică, 21 august. Cine a fost Sf. Apostol Tadeu, unul dintre cei 70 de ucenici ai lui Iisus Hristos

Duminică, 21 august 2022, creştin-ortodocşii îl prăznuiesc pe Sfântul Apostol Tadeu, cel care a fost unul dintre cei 70 de ucenici ai lui Iisus Hristos.

El era evreu de neam și cunoștea desăvârșit dumnezeiasca Scriptură a Legii Vechi. Și s-a suit în Ierusalim la închinăciune în zilele Sfântului Ioan Botezătorul și s-a minunat auzind propovăduirea lui și văzând îngereasca lui viață, și a fost botezat de către dânsul.

A predicat Evanghelia in Siria si Fenicia

Sfântul Apostol Tadeu a predicat Evanghelia in Siria si Fenicia. A trecut la cele veşnice in Berit, cetate din Fenicia. In anul 377, moastele sale au fost aduse in Constantinopol.

Deci întărind în Edesa sfânta credința și pe toate rânduindu-le bine, Sfântul Apostol Tadeu s-a dus în Mesopotamia, și luminând acolo pe mulți și zidind multe biserici, străbătea pretutindeni cetățile Siriei, ostenindu-se cu buna vestire a lui Hristos. Apoi, mergând la Virit, cetatea Feniciei, propovăduind și botezând pe mulți, s-a odihnit întru Domnul.

Vorbind mult despre Hristos Dumnezeu către Avgar și către cei ce erau cu dânsul, Sfântul Tadeu l-a adus la desăvârșita credință și l-a botezat. Atunci Avgar a câștigat în Sfântul Botez tămăduire de lepra pe care o avea rămasă pe fața sa după cea dintâi vindecare, căci mai înainte era lepros peste tot trupul, și când s-a adus la el scrisoarea lui Hristos și chipul cel nefăcut de mână al Preasfintei fețe a Lui, atunci i-a fost cea dintâi tămăduire, curățindu-i-se trupul de lepră, rămânând numai o mică parte – cu dumnezeiască rânduială -, pe fața lui, până la venirea apostolului Tadeu.

Atenţie, Sfântul Tadeu este altul decât Sfântul Iuda Tadeu, care s-a numit Levi, unul din cei doisprezece apostoli, a cărui pomenire este în 19 zile ale lunii iunie!

Cine mai este pomenit în această zi

Tot în această zi, facem pomenirea:

  • Sfintei Mucenite Vasa, impreuna cu copiii ei: Teognie, Agapie si Pistos
  • Sfintei Teoclita, facatoarea de minuni.
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: