Redactia.ro
Home » Stiri Locale » Sărbătoare interzisă în România. Autoritățile au făcut anunțul

Sărbătoare interzisă în România. Autoritățile au făcut anunțul

Sarbatoare

Pandemia de coronavirus îndeamnă autoritățile să adopte noi măsuri de restricție, atât la nivel național, cât și la nivel local. Cum se întâmplă, de exemplu, în județul Argeș, unde autoritățile au interzis o sărbătoare simbolică pentru tineri de aici, dar și Halloween-ul.

În județul Argeș se interzice o sărbătoare tradițională

Pandemia de coronavirus face ravagii în țară. De exemplu, în județul Argeș, autoritățile au decis să adopte noi măsuri pentru prevenirea creșterii numărului de infectări. Au hotârât să interzică două sărbători simbolice pentru tineri. Este vorba despre Focul lui Sumedru, dar, și Halloween-ul.  

„Începând cu data de 20.10.2020, pe raza administrativ-teritorială a judeţului Argeş se interzice organizarea şi desfăşurarea în spaţii deschise a oricărui eveniment şi/sau activitate tradiţională de tipul Focul lui Sumedru, Halloween şi alte asemenea, care generează aglomerări de persoane”, se precizează într-un comunicat al Instituţiei Prefectului Argeş.

Masca obligatorie în județul Argeș

Potrivit sursei citate, hotârârea CJSU mai prevede că „este obligatorie purtarea măştii de protecţie astfel încât să acopere nasul şi gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spaţiile publice închise şi deschise de pe raza administrativ-teritorială a judeţului Argeş”.

În judeţul Argeş s-au înregistrat, până în prezent, 46 de noi cazuri de COVID-19 în ultimele 24 de ore, potrivit datelor comunicate, luni, de Instituţia Prefectului. Numărul persoanelor diagnosticate pozitiv de la începutul pandemiei a ajuns, astfel, la 6.095. În spitale sunt internaţi 358 de pacienţi, dintre care 32 la ATI. De la începutul pandemiei, 5.375 de persoane din judeţul Argeş confirmate cu noul coronavirus s-au vindecat, iar 249 au murit.

Judeţul Argeş a avut ieri, marți, 0,67 incidenţa cumulată a cazurilor la nivel judeţean în ultimele 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori, cea mai mică din ţară. Bucureşti a avut coeficientul infectărilor de 3,19, peste pragul critic.

Masca purtată de cetăţeni în toate spaţiile publice şi măsurile restrictive impuse în mod progresiv pe timpul verii au dus la scăderea numărului de cazuri din judeţul Argeş, o zonă afectată la începutul verii de numărul mare de infectări, susţine Emanuel Soare, prefectul judeţului Argeş.

„Argeşul este un judeţ mare, puternic industrializat, este cel mai tranzitat judeţ, avem platforme industriale unde se face naveta. Am avut multe explicaţii pentru numărul mare de cazuri. Pe la mijlocul lui iulie am avut primele zile cu 100 de cazuri. Din momentul acela noi am impus progresiv o serie de măsuri restrictive, unice pe ţară“, a explicat Emanuel Soare pentru ZF.

Printre măsurile luate de autorităţile din fruntea judeţului Argeş a fost închiderea piscinelor şi a târgurilor, urmate de programe specifice de funcţionare pentru terase, restaurante, dar şi evenimente private, o sursă majoră a focarelor de infecţie, mai spune Soare. „Am luat măsuri progresiv. Erau măsuri în vigoare, am luat altele, culminând pe 30 iulie pentru prima dată în ţară cu obligativitatea purtării măştii de protecţie în toate spaţiile pentru grupuri mai mari de două persoane. Am intensificat controalele pentru că degeaba impunem măsuri dacă nu verificăm“, a mai precizat prefectul judeţului Argeş.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: