Redactia.ro
Home » Știri » Sărbătoare luni, 21 februarie 2022. Iată cei doi sfinţi pe care îi cinstesc creştin ortodocşii!

Sărbătoare luni, 21 februarie 2022. Iată cei doi sfinţi pe care îi cinstesc creştin ortodocşii!

Sf. Cuv. Timotei şi pe Sf. Ier. Eustatie

Luni, 21 februarie 2022, ceştin ortodocşii îi cinstesc pe Sf. Cuv. Timotei şi pe Sf. Ier. Eustatie, arhiepiscopul Antiohiei. Sfântul Cuvios Timotei este pomenit în calendarul creştin ortodox la 21 februarie.

Sfântul Timotei a intrat de tânăr într-o mănăstire aflată în pustiul Simboli, de lângă muntele Olimp (Asia Mică).

Sf. Timotei alunga demonii

După o vreme a plecat din mănăstire şi a vieţuit singur prin munţi şi prin pustietăţi, pustnicind în mai multe locuri.

Pentru viaţa sa de monah care din tinereţe s-a nevoit în post, în înfrânare şi în rugăciunile de toată noaptea, fiind nepătimaş şi desăvârşit până la sfârşitul său, Sfântul Timotei s-a învrednicit de darul tămăduirii şi al alungării d

Sf. Ierarh Eustatie a paricipat la Sinodul I Ecumenic de la Niceea

În această zi este sărbătorit şi Sfântul Ierarh Eustatie, arhiepiscopul Antiohiei, unul dintre ierarhii participanţi la Sinodului I Ecumenic de la Niceea (325).

Împreună cu sfinţii părinţi participanţi la primul Sinod Ecumenic, Sfântul Eustatie a arătat că învăţătura preotului Arie, cel care a provocat prima controversă hristologică în Biserică, punând la îndoială Dumnezeirea Fiului, este hulitoare şi eretică.

Pentru acest fapt, episcopii arieni Eusebiu de Nicomidia şi Teognis de Niceea au început să-i aducă tot felul de acuzaţii. Au mers până acolo încât au plătit o femeie desfrânată să jure că are un copil cu Sfântul Eustatie. Femeia a venit într-o adunare sinodală convocată de cei doi arieni în Antiohia, cu pruncul în braţe, strigând că tatăl copilului este Sfântul Eustatie.

Învinuit pe nedrept, Sfântul Eustatie a fost depus din scaun şi exilat, iar la scurt timp a şi trecut la Domnul.

Cea care îl acuzase s-a îmbolnăvit însă grav şi, dându-şi seama de cauza cumplitei suferinţe, a recunoscut că Sfântul Eustatie era nevinovat. Femeia a mărturisit adevărul, cum a fost plătită cu aur şi de către cine ca să arunce învinuirea nedreaptă asupra Sfântului Eustatie.

Sfintele moaşte ale Sfântului Eustatie au fost aduse după mai multă vreme în Antiohia. (sursa: vol. „Vieţile Sfinţilor”).

 

Scurta rugăciune către Sfântul Timotei care scoate sufletul din păcat

Scurta rugăciune către Sfântul Timotei este o zi de rugăciune cu o încărcătură spirituală deosebită,

“Dumnezeul părinţilor noştri, Care Te porţi pururea cu noi după blândeţile Tale, nu depărta mila Ta de la noi, ci, pentru rugăciunile părinţilor noştri, îndreptează viaţa noastră în pace.
Pe tine steaua cea înţelegătoare, care ai strălucit plin de lumină, părinte, cu înălţimea înfrânării şi ai luminat inimile credincioşilor, pururea te lăudăm, Fericite Timotei.

Neprihănit te-ai arătat cu adevărat Celui Ce ţi-a zidit sufletul şi trupul tău, Cuvioase părinte al nostru Timotei. Pentru aceasta te şi veseleşti împreună cu fecioarele cele înţelepte; şi cu credinţă dănţuieşti împreună cu cuvioşii părinţi; iar nouă te-ai arătat izvorâtor de minuni.

Urmând cuvintele celor grăite ţie, neamuri şi neamuri te vom ferici, cea pururea Fericită; că tu ai născut pe Dumnezeu Cel cu adevărat Fericit, Preacurată Fecioară, Cel Ce cu adevărat face fericiţi pe toţi cei ce-I slujesc Lui.

Amin”

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: