Redactia.ro
Home » Stil de viață » Sărbătoare luni, 4 aprilie 2022. Cine a fost Părintele Nostru Iosif, scriitorul de cântări

Sărbătoare luni, 4 aprilie 2022. Cine a fost Părintele Nostru Iosif, scriitorul de cântări

Părintele Nostru Iosif

Luni, 4 aprilie 2022, creştin ortodocşii îl pomenesc pe preacuviosul Părintele Nostru Iosif, scriitorul de cântări. Acest sfânt a fost din insula Siciliei, din părinți dreptcredincioși, anume Plotin și Agati, fiind un copil blând și dăruit din fire. Și l-au crescut părinții cu multă grijă, lucru care a fost de folos la toată Biserica, de vreme ce copilul acesta avea să fie poet, făcător de cântări, care a împodobit toată Biserica lui Dumnezeu.

Fericitul s-a mutat în Grecia și s-a așezat în Peloponez, iar, de acolo, în cetatea Tesalonicului, unde tânărul Iosif, având nevoie de liniște și de multă învățătură, a intrat în mănăstirea Mântuitorului, numită Latomus, făcându-se călugăr și ducând o viață de mare asprime.

A scris cântări bisericeşti

Sfântul Iosif s-a retras în unul din schiturile zidite de el unde, plin de harul lui Dumnezeu, a început să scrie cântări bisericești, pesne și canoane, care fac și astăzi podoaba sfintei noastre Biserici.

Ținut în mare cinste de însuși Sfântul Ignatie, patriarhul Constantinopolei, Sfântul Iosif poetul s-a mutat la Domnul, fiind lăudat prin cântări în ceruri de toți Sfinții, pe care el i-a preamărit cu credința, cât a fost pe pământ. Dumnezeului nostru slavă !

Ce să nu faci în această zi

În ziua de 4 aprilie, cinstim memoria rudelor și tuturor persoanelor dragi care au plecat dintre noi, așa că este un bun prilej să gătim preparatele lor preferate, pe care să le oferim apoi sărmanilor.

Se spune că astfel sufletele celor trecuți în neființă se vor hrăni la rândul lor din bucate, astfel încât să le ajungă pentru tot restul anului. În această zi, credincioșii obișnuiesc să dea de pomană sarmale de post plăcintă cu mere, vin, colivă, colaci sau fructe.

Rugăciune către Sf Iosif, scriitorul de cântări

Cu curgerile lacrimilor tale ai lucrat pustiul cel neroditor şi cu suspinurile cele dintru adânc ai făcut ostenelile tale însutit roditoare; şi te-ai făcut luminător lumii, strălucind cu minunile, Iosif, părintele nostru. Roagă-te lui Hristos Dumnezeu ca să mântuiască sufletele noastre.

Locuitor pustiului, înger în trup şi de minuni făcător te-ai arătat, purtătorule de Dumnezeu, Părintele nostru Iosif. Cu postul, cu privegherea şi prin rugăciune primind daruri cereşti, tămăduieşti pe cei bolnavi şi sufletele celor ce aleargă la tine cu credinţă. Slavă Celui Ce ţi-a dat ţie putere; Slavă Celui Ce te-a încununat pe tine; Slavă Celui Ce lucrează prin tine tuturor tămăduiri.

Cel ce ești ca un izvor nedeșertat al pocăinței, și dătător mângâierii celei fără de sfârșit, și adâncime umilinței Iosife, dă-ne nouă lacrimile pocăinței celei dumnezeiești, prin care plâng aici, să dobândim mângâiere de la Dumnezeu, cerșind ajutorul tău Sfinte. Amin”.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: