Redactia.ro
Home » Stil de viață » Șase activități care îți mențin mintea ageră. Ce trebuie să faci pentru a nu te lăsa memoria

Șase activități care îți mențin mintea ageră. Ce trebuie să faci pentru a nu te lăsa memoria

Creier sănătos

Nu vârsta, ci mintea este cea care ne face să ne simțim tineri, sau cel puțin să gândim de parcă nu am avea peste 40 de ani. Sunt, totuși, câteva lucruri pe care le putem face pentru propria noastră bunăstare, pentru ca mintea noastră să rămână ageră, indiferent de vârsta pe care o avem în buletin!

Ce trebuie să faci pentru a nu te lăsa memoria

Ai grijă ce mănânci

Unul dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie să le faci este să ai grijă la alimentația ta. Da, este ușor să faci excese, dar doar cei care au grijă de ei încă de tineri resimt acest lucru la bătrânețe. Este bine să mănânci multe fructe și legume, mai ales verzi, pentru că ele conțin mulți antioxidanți.

Somnul e crucial

Încearcă să îți menții un program de somn în care să dormi cel puțin opt ore pe zi. Cel mai bine ar fi să te pui în pat înainte de ora 23, pentru că atunci vei avea un somn de cea mai bună calitate.

Nu uita să te joci!

Creierul tău se ve menține sănătos dacă îi dai activități provocatoare: un joc de șah sau scrabble sau rebusurile sunt o variantă excelentă pentru a-ți lucra mintea.

Nu uita de ciocolată

Ciocolata neagră este perfectă dacă îți face plăcere să o mănânci, dar trebuie să știi că ea are și beneficii pentru creierul tău, așa că este un dublu câștig.

Învață un lucru nou

Poți începe, de exemplu, să înveți o limbă străină. Este o adevărată provocare și pentru tine, și pentru creierul tău. Poți face orice îți creează plăcere, de la cursuri de dans, până la a învăța să cânți la un instrument.

Un hobby este binevenit

Dacă vei începe un nou hobby, atunci creierul tău se va menține tânăr. Grădinăritul poate fi un exemplu foarte bun în acest sens.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: