Redactia.ro
Home » Sport » Scandal între MTS și Federația Română de Rugby

Scandal între MTS și Federația Română de Rugby

eduard novak, Federația Româna de Rugby, Stadion Arcul de Triumf

Scandalul dintre Federația Română de Rugby și MTS continuă. Stadionul „Arcul de Triumf” a fost preluat de Ministerul Tineretului și Sportului de la Compania Națională de Investiții. Reprezentanții Federației de Rugby spun că ministerul vrea să naționalizeze stadionul , pentru că se dorește ca noua arenă să găzduiască și alte sporturi.

După ce s-a aflat că MTS va administra Stadionul „Arcul de Triumf”, fanii au criticat dur decizia. Au și protestat în fața stadionului dar fără rezultate. Până acum pe acest stadion s-au disputant doar meciuri de rugby. Noul stadion are 8.207 locuri și a costat aproximativ 40 de milioane de euro. Pe lângă teren în complex mai sunt centru pentru recuperarea sportivilor cu camera hiperbară pentru terapie oxigen, aparatură medicală specifică de recuperare, piscină, saună, sală de conferință și zonă VIP.

Ministrul vrea să facă pace cu fanii

Fanii rugby-ului și-au arătat nemulțumirea după ce au aflat că noua arenă va fi administrată de MTS. Ministrul Tineretului și Sportului a susținut o conferință în care a încercat să explice lucrurile. Reprezentanții ministerului spun că Federaţia Română de Rugby va beneficia în continuare de prioritate faţă de alte sporturi în folosirea gratuită a stadionului pentru meciuri şi antrenamente, deci pregătirea sportivilor şi activitatea competițională nu vor avea de suferit.

„Am vizitat acest stadion, te simți în el de parcă ai fi în vestul Europei. Ar trebui să fie o bucurie pentru toată lumea. Este un colos, un stadion foarte frumos. Astăzi am semnat protocolul cu Ministerul Dezvoltării și de astăzi încolo este în posesia noastră, putem să ne gândim cum să facem și cum să ne dezvoltăm proiectele în continuare ca sportul și sportivii să fie în prim-plan și să aibă toate condițiile de pregătire.
Situația ivită legată de acest stadion se datorează managementului defectuos care a purtat ani întregi acest minister. Cred că ar fi cazul să schimbăm și să ajungem la un echilibru pentru toate sporturile, ca fiecare să își aibă locul acolo unde îl merită și lucrează.
Mi se pare că suntem puși la zid de grupul de fani al rugby-ului, care a fost indus în eroare. Încă nu am reușit să obțin o declarație a Federației, care ar fi în măsură să vină cu o propunere decentă și cu o altă atitudine față de ministerul care o finanțează, și o face foarte bine. Îmi pare rău că acești fani sunt induși în eroare, nu cunosc situația juridică a acestui stadion.
Au protestat și consideră că MTS-ul va naționaliza, că nu se va da spațiu rugby-ului. Vă promit, indiferent care va fi managementul rugby-ului românesc, o să impunem să facă performanță dacă va dori finanțare de la noi.
Consider că această investiție de 40 de milioane de euro, cu 8.000 de locuri, hotel, parcări, centrul de realibitare, nu se justifică să fie dată în administrarea unei Federații. Nu cred că pentru fanii rugby-ului contează cine o administrează, important este ca rugby-ul să își găsească toate condițiile de pregătire și antrenament.
Noi am promis și la discuțiie cu reprezentații fanilor și ai Federației că se vor antrena, își vor organiza meciurile, vor avea baza de antrenament gratuit. Astăzi nu avem vreo propunere decentă, nici măcar un calendar de competiții și antrenamente. Noi ne facem echipa și vă asigur că stadionul va fi super bine administrat”, a declarat ministrul, Eduard Novak.

Etichete: