Redactia.ro
Home » Sport » Premieră în rugby! Argentina a învins Noua Zeelandă

Premieră în rugby! Argentina a învins Noua Zeelandă

Noua Zeelandă, Argentina, Rugby Championship

Argentina a învins cu scorul de 25-15 pentru prima dată în istorie selecționata din Noua Zeelandă. S-a întâmplat în etapa a treia a Rugby Championship, un campionat al naţionalelor din Emisfera de Sud.

Anul acesta Rugby Championship, campionatul naţionalelor din Emisfera de Sud se joacă pentru prima dată doar în Australia. Din cauza pandemiei de coronavirus, organizatorii au decis că această competiție să se dispute doar într-o țară. Ieri, s-a înregistrat o premieră. Argentina a câștigat pentru prima dată în istorie un meci cu selecționata „All Blacks”. Scorul a fost 25-15, iar toate punctele sud-americanilor au fost marcate de același jucător. Demi-uvertura celor de la Stade Francais, Nicolas Sanchez a reușit un eseu, o transformare şi şase lovituri de penalitate.Până acum cele două echipe s-au întâlni de 30 de ori.

„All Blacks” au pierdut și cu Australia

Săptămâna trecută, Noua Zeelandă a pierdut scor 22-24 și meciul cu selecționata tării gazdă, în etapa a doua a acestei competiţii. Din 2011, „All Blacks” nu a mai suferit două înfrângeri consecutive. Deocamdată în clasamentul Rugby Championship, Noua Zeelandă este lider cu 6 puncte. Argentina și Australia sunt la ecalitatea de puncte 4. Dar ambele echipe au două meciuri mai puţin disputate. Anul acesta Africa de Sud nu participă la celebra competiție din cauza pandemiei de Covid-19.

Cine participă la Rugby Championship

Inițial turneul se numea Turneul celor Trei Națiuni, iar echipele participante erau Australia, Noua Zeelandă și Africa de Sud. Din 2012 li s-a alăturat și Argentina. Acestea sunt cele mai bine cotate naționale de rugby din emisfera sudică. Primul turneu s-a disputat în 1996, și a fost câștigat de Noua Zeelandă. Africa de Sud a reușit să se impună prima dată în 1998, iar Australia în anul 2000. Selecționata „All Blacks” a luat titlul de 10 ori.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: