Redactia.ro
Home » Homepage » Scene șocante pe o șosea din România. Un autocar cu 30 de copii a fost mistuit de flăcări

Scene șocante pe o șosea din România. Un autocar cu 30 de copii a fost mistuit de flăcări

Un autobuz cu elevi a fost mistuit de flăcări.

Într-un incident care ar fi putut avea urmări tragice, rapiditatea și eficiența intervenției au făcut diferența pentru 30 de elevi din orașul Moldova Nouă, județul Caraș-Severin. Marți, 2 aprilie, un autocar care îi transporta pe acești elevi a izbucnit în flăcări, provocând panică și o mobilizare imediată a serviciilor de urgență.

Cum s-a întâmplat tragedia

Incidentul a avut loc în prima parte a dimineții, când elevii se aflau în drum spre destinații educaționale. Din fericire, toți copiii au reușit să se evacueze din autocar înainte ca flăcările să se extindă, evitând astfel orice victimă. Operațiunea de evacuare a fost rapidă, punând în evidență importanța instruirilor de siguranță pe care elevii și le-au asumat cu seriozitate.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Caraș-Severin a răspuns prompt solicitării de ajutor, trimițând la fața locului două autospeciale de stingere echipate cu apă și spumă. Echipajele de pompieri au constatat la sosire că autocarul era deja cuprins de flăcări, dar au acționat rapid pentru a limita pagubele și pentru a preveni orice extindere a incendiului.

Cauza incendiului

În timp ce autoritățile locale investighează încă incidentul, primele indicii sugerează că un scurtcircuit la motorul vehiculului ar fi putut declanșa incendiul devastator. Inspectoratul de Poliție al Județului Caraș-Severin, împreună cu alte autorități competente, desfășoară o anchetă amănunțită pentru a determina circumstanțele exacte care au condus la acest incident nefericit.

Comunitatea locală a fost alarmată de acest incident, dar și-a exprimat recunoștința pentru reacția promptă a echipajelor de salvare și pentru faptul că toți copiii au fost salvați la timp. Acest incident subliniază importanța verificărilor regulate ale stării tehnice a vehiculelor utilizate pentru transportul școlar și a instruirilor de siguranță pentru elevi.

„În această dimineaţă, pompierii cărăşeni au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autocar care transporta elevi, în localitatea Moldova Nouă.

Până la sosirea pompierilor, din interiorul autocarului s-au autoevacuat, în siguranţă, aproximativ 30 de elevi”, a transmis, marţi, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin.

Oamenii legii au deschis o anchetă în acest caz

Verificările efectuate până în prezent arată că autocarul respecta toate normele tehnice și avea inspecțiile la zi, aspect care va fi detaliat în ancheta în curs. Autoritățile își propun să clarifice toate aspectele legate de acest caz și să identifice măsuri care să prevină astfel de incidente pe viitor.

„Din primele cercetări s-a stabilit că, la intersecţia străzilor Constantin Daicoviciu şi Nicolae Titulescu din Moldova Nouă, ar fi izbucnit un incendiu la compartimentul motor al unui autobuz care transporta elevi pe direcţia Berzasca – Moldova Nouă. Toţi cei 30 de elevi au coborât din autobuz fără a exista victime omeneşti”, a arătat sursa citată.

Incidentul din Caraș-Severin servește drept un semnal de alarmă pentru instituțiile de învățământ și companiile de transport, reamintind necesitatea implementării și respectării stricte a tuturor normelor de siguranță. Prioritatea absolută trebuie să fie protecția elevilor și prevenirea oricărui risc care ar putea să le pună viața în pericol în timpul deplasărilor școlare.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: