Redactia.ro
Home » Știri » Schimbarea la față a Domnului. Ce este bine să dai de pomană astăzi

Schimbarea la față a Domnului. Ce este bine să dai de pomană astăzi

Schimbarea la față a Domnului

Schimbarea la față a lui Iisus Hristos este una dintre cele mai importante sărbători din an. Aceasta are loc în fiecare an pe 6 august fiind una dintre cele mai importante prăznuiri ale creștin ortodocșilor.

Această sărbătoare reprezintă momentul în care apostolii Domnului au realizat că acesta este Fiul lui Dumnezeu.

Schimbarea la față a Domnului. Ce este bine să dai de pomană astăzi

Schimbarea la față a Domnului semnifică momentul în care apostolii Mântuitorului și-au dat seama că acesta nu este doar un prooroc, ci este Fiul lui Dumnezeu.

Această sărbătoare datează de la începutul secolului al IV-lea, atunci când Sfțnta Împărăteasă Elena a zidit o biserică pe Muntele Tabor.

Evenimentul este descris de evangheliștii Matei, Marcu și Luca la o săptămână după ce Iisus Hristos le-a povestit patimile prin care a trecut pentru mântuirea poporului.

Mântuitorul a urcat pe Muntele Tabor în Galileea, însoțit de trei dintre ucenicii săi, Petru, Iacov și Ioan.

Aceștia s-au convins că Iisus nu este doar un prooroc, ci este Fiul lui Dumnezeu, iar la scurt timp ce Iisus se ruga Tatălui Ceresc, ucenicii Săi au adormit.

Tradiții în această zi de sărbătoare

Numeroase tradiții și obiceiuri populare au apărut în urma sărbătorii Schimbarea la față a Domnului. În această zi, Biserica acordă dezlegarea la pește. Se spune că este bine ca acest eveniment să fie trăită cu intensitate sporită prin rugăciuni pentru sănătate și pentru împlinirile familiei. Au loc pelerinaje la biserici la mănăstirile care au icoane făcătoare de minuni și moaște.

Totodată, în această zi femeile merg la biserică și dau de pomană mâncare și lucruri pe care le dețin acasă. De asemenea, se duc la biserică mere, pere, prune și struguri. Fructele se duc la biserică pentru a fi sfințite, apoi se împart credincioșilor.

Femeile gospodine trebuie să nu spele rufe și să nu arunce lucruri în curtea casei, iar curățenia generală trebuie să se finalizeze în ajunul sărbătorii.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: