Redactia.ro
Home » Homepage » Școli închise din cauza CORONAVIRUSULUI. Sindicatele din Educaţie cer zile libere și pentru profesori

Școli închise din cauza CORONAVIRUSULUI. Sindicatele din Educaţie cer zile libere și pentru profesori

școli închise

Toate unitățile școlare sunt închise începând de astăzi până pe 22 martie, din cauza coronavirusului. Deși elevii sunt liberi, profesorii trebuie să meargă la serviciu. Uniunea Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar (USLIP) cere zile libere și pentru cadrele didactice dar și pentru personalul auxiliar.

Consiliul Național pentru Situații Speciale de Urgență (CNSSU) a decis, luni, închiderea tuturor școlilor, începând de miercuri până pe data de 22 martie. Măsura, însă, ar putea fi prelungită. Odată cu această decizie, nu s-a stabilit, însă ce se întâmplă cu toate cadrele didactice.

„În ciuda măsurilor dispuse de către Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență care vizează suspendarea cursurilor în perioada 11-22 martie, mai multe Inspectorate Școlare din țară printre care: Suceava, Covasna, Cluj, Maramureș, Călărași, Vaslui, Galați, Constanța, Brașov, Neamț, Prahova, Arad, dar și foarte mulți directori de școli din județele României, inclusiv din județul Iași, au chemat angajații în unitățile școlare.

Ne referim la tot personalul, (didactic, auxiliar și nedidactic). Se impune ca în regim de #urgență să clarificați această problemă de #comunicare care a fost generată chiar de către Hotărârea nr. 6 a C.N.S.S.U din 9.03 2020.Art.2 „Se aprobă suspendarea procesului de învățământ(…)”!”, se arată într-un comunicat transmis de sindicalişti, citat de Mediafax.

Conform sursei citate, legea lasă loc de interpretări, motiv pentru care unele inspectorate școlare și conduceri de unități de învățământ au dispus ca tot personalul să fie prezent la școală.

Școli închise din cauza CORONAVIRUSULUI. Ce se întâmplă cu înscrierile la CLASA PREGĂTITOARE

„Vă solicităm să dispuneți ca #toți salariații din unitățile de învățământ să rămână la domiciliu. Să nu uităm că foarte mulți angajați din învățământ sunt navetiști și folosesc mijloace de transport județene sau intraurbane. Vă rugăm ca în această perioadă să dispuneți ca școlile să realizeze dezinfecția cu firme autorizate pentru a combate toate tulpinile de viruși gripali. În acest sens Guvernul României trebuie să asigure și fondurile necesare pentru această operațiune”, arată sindicatul din învățământ.

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) cere dezinfecţia spaţiilor de învăţământ de către echipele specializate ale direcţiilor de sănătate public. „Este o situaţie specială prin care trebuie să înţelegem necesitatea aplicării tuturor măsurilor care au fost luate de autorităţi, pentru siguranţa noastră şi a copiilor noştri. (…) Şcolile trebuie închise pentru acţiuni de dezinfecţie corespunzătoare! Cadrele didactice vor recupera activitatea, la fel şi restul angajaţilor. Altfel, ne jucăm de-a prevenţia şi riscăm sănătatea tuturor!”, este de părere preşedintele FSLI, Simion Hăncescu, citat de Romania TV.

Potrivit sindicatelor din învăţământ, în acest context de alertă naţională, este nevoie de suspendarea oricărei activităţi şcolare şi extraşcolare, prin care părinţii sau copiii sunt expuşi spaţiilor aglomerate.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: