Redactia.ro
Home » Știri » Care este diferența dintre gripă și coronavirus

Care este diferența dintre gripă și coronavirus

GALERIE FOTO (2) Care este diferența dintre gripă și coronavirus

Care este diferența dintre gripă și coronavirus. Răspândirea coronavirusului a devenit o problemă gravă în întreaga lume, iar autoritățile tuturor țărilor recurg la o serie de măsuri făăr precedent. Cea mai afectată țară europeană este Italia, care a intrat în carantină oficial până când situația va fi controlată.

Care este diferența dintre gripă și coronavirus

Situația a căpătat cote alarmanete, iar autoritățile din România au decis să suspende toate evenimentele culturale sau de orice altă natură, până la data de 31 martie, cu posibilitatea ca termenul să fie prelungit. De asemenea, toate unitățile de învățământ și-au suspendat activitatea începând de miercuri.

Conform Ministrului Sănătății, coronavirusul se transmite atât prin contact direct, adică prin strănut, tuse, cât și indirect, prin atingerea suprafețelor infectate. Momentan nu se știe cât trăiește virusul pe suprafețelele infectate.

Principalele simptome ale coronavirusului sunt febră, nas înfundat, tuse și dificultăți în resprație, oboseală și dureri musculare. În cazul unora dintre pacienți deja infectați, simptomele pot fi severe, putând duce la penumonie. Persoanele vârstnice și cele cu afecțiuni precum diabet, tensiune arterială ridicată, probleme respiratorii și boli cardiace, sunt cele mai vulnerabile în fața acestui virus.

simptomele covid-19

Diferența dintre gripă și coronavirus

Ministrul Sănătății precizează că diferența dintre gripă și COVID-19 este una destul de majoră.

Mai exact, coronavirusul are o rată de transmitere de 2-2,5, și numărul deceselor și al îmbolnăvirilor este mult mai mare. Deși ambele infecții pot provoca probleme respiratorii grave și se transmit prin contact sau salivă, măsurile de prevenție sunt asemănătoare.

Pe de altă parte, gripa are o rată de transmitere de 1-1,8.

Gripa infectează mult mai puțină populație, pe parcursul mai multor luni, iar cazurile complicate sunt mai rare și doar atunci când virusul distruge barierele de protecție ale traiectului nostru respirator(…) COVID-19 provoacă o gripă banală în cazul tinerilor, dar în cazul vârstnicilor provoacă un adevărat SARS, deoarece ajunge direct în alveolele plămânilor, făcându-le incapabile să funcționeze. Se instalează insuficientă respiratorie gravă, iar după câteva zile de spitalizare oxigenul care poate fi administrat într-un cabinet nu mai este suficient”, a explicat un medic italian.

Simptomele principale în cazul gripei sunt durerea de gât sau rinoreea. În ceea ce privește coronavirusul, nu există un tratement specific, iar medicii tratează pacienții în funcție de starea lor. În cazul persoanelor infectate, tratamentul de susținere se poate dovedi eficient, până la apariția unui vaccin care să stopeze epidemia.

Protejarea împotriva coronavirusului

Pentru a reduce transmiterea virusului, autoritățile îndeamnă cetățenii la respectarea unor măsuri de igienă care includ spălarea mâinilor și practici pentru o alimentație sigură.

-Spălați-vă des pe mâini cu apă și săpun, sau cu soluții pe bază de alcool;

-Când tușiți sau strănutați, acoperiți-vă gura și nasul cu pliul cotului sau cu o batistă de hârtie, apoi aruncați imediat batista și spălați-vă pe mâini;

-Evitați contactul apropiat cu persoanele care tușesc și au febră;

-Dacă aveți febră, tușiți și respirați cu greutate, mergeți la medic și spuneți-i medicului dacă ați călătorit recent;

-Executivul din Shanghai a indicat că vitamina C, administrată intravenos, ajută la contracararea virusului COVID-19. Experții trag un semnal de alarmă, însă, și nu sfătuiesc automedicația.  Cât despre doza necesară, aceștia precizează că doza recomandată variază în funcție de gradul de severitate și complicații, de la 50 la 200 miligrame per greutatea corporală. Dozele sunt între 4000 și 16.000 mg pentru un adult, administrate intravenos. Studiile arată că nu antibioticele sau alte medicamente, ci banala vitamina C are rol benefic în tratamentul coronavirusului.

Tratamentul pe care medicii din Spitalul MAI îl primesc preventiv

Potrivit unor surse, medicii din Spitalul MAI primesc un tratament pentru a lupta împotriva COVID-19. Iată, așadar, ce recomandă specialiștii pentru consumul zilnic: Vitamina C 1000mg, vitamina D ui, Trahisept și Trahisan 3-4 tb/zi.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: