Redactia.ro
Home » Știri » Fraudele bancare, amenințare serioasă pentru români. Apelul care te lasă fără bani în cont

Fraudele bancare, amenințare serioasă pentru români. Apelul care te lasă fără bani în cont

Fraudele bancare reprezintă o amenințare serioasă pentru români, iar o nouă metodă de înșelăciune a apărut, punând în pericol economiile persoanelor. În Arad, un mare oraș din România, deja peste 100 de oameni au căzut victime acestor escroci, pierzând sume semnificative de bani.

Care este metoda folosită de hoți

Metoda folosită de hoți este ingenioasă și se bazează pe tehnici sofisticate de înșelăciune. Victimele sunt contactate telefonic de indivizi care pretind că reprezintă instituții ale statului, cum ar fi Poliția sau Banca Națională. Escrocii sunt atât de abili încât reușesc să afișeze titulaturile oficiale ale acestor instituții pe ecranele dispozitivelor, ceea ce îi face dificil de identificat sau localizat.

Una dintre victimele acestor fraude, o femeie, a fost la un pas să piardă peste 17.000 de lei. Ea a fost contactată de o persoană care i-a spus că a fost solicitat un credit bancar online în numele ei. Deși inițial a considerat situația ca fiind o fraudă, femeia a fost convinsă să urmeze instrucțiunile acelor reprezentanți ai Poliției și Băncii Naționale. Aceștia i-au cerut să scoată banii din cont și să îi depună într-un cont de siguranță creat de ei.

„Am zis că e vorba de o fraudă și mi-a zis că voi fi sunată de cineva să rezolvăm problema și am fost sunată de o persoană de sex masculin care s-a prezentat fiind de la Poliție. Am fost sunată tot de o persoană de sex masculin care a zis că este de la Banca Națională și mi-a zis că pentru a putea fi închis contul trebuie să fac un cont de siguranță să retrag banii și să-i bag în contul respectiv”, a povestit acesta.

Autoritățile au lansat o acțiune de prevenire

Cei care monitorizau bancomatul au observat că ceva nu era în regulă și au blocat tranzacția, astfel încât femeia să își recupereze banii. Acest lucru a provocat frustrarea escrocilor, care au încercat să obțină informații personale și să o intimideze pe victimă.

„A insistat, a început să se poarte urât, să înjure și a zis că mă dă în judecată pentru calomniere”, a mai spus acesta, conform știrileprotv.

Autoritățile, conștiente de această nouă metodă de fraudă, au lansat o acțiune de prevenire, distribuind flyere și informații despre cum să te protejezi împotriva acestor escroci. În special, persoanele în vârstă și cele care nu sunt familiarizate cu utilizarea tehnologiei sunt cele mai expuse acestor înșelăciuni. Instituțiile bancare din România fac apel la prudență și subliniază că niciodată nu vor solicita informații personale prin telefon.

În prezent, poliția din Arad investighează peste 100 de plângeri penale legate de fraude online, iar monitorizarea continuă pentru a combate aceste activități ilegale și a proteja cetățenii împotriva escrocilor.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: