Redactia.ro
Home » Știri » Școlile de poliție din România au suspendat examenele de admitere. Ce trebuie să știe candidații

Școlile de poliție din România au suspendat examenele de admitere. Ce trebuie să știe candidații

Poliție Câmpina

Școlile de poliție și-au amânat înscrierile și examenele din acest an, din cauza pandemiei de coronavirus. Chiar dacă Ministerul Afacerilor Interne înregistrează un deficit de personal, admiterea din acest an nu se poate organiza din cauza măsurilor care ar trebui respectate.

Distanțarea socială, purtarea măștii de protecție și toate regulile pe care trebuie să le respectăm pentru a evita pe cât posibil răspândirea infecției cu coronavirus au făcut ca admiterea din acest an de la școlile de poliție să fie amânată.

Examenele de admitere la școlile de poliție, amânate de COVID-19

Până la acest moment, încă nu se știe dacă în acest an se vor mai susține examenele, pentu că potrivit MAI, nu s-a găsit încă o soluție convenabilă pentru ca examenele să se desfășoare în condițiile pandemiei.

Astfel, toate cele trei școli de profil, adică Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” Câmpina, Școala de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” din Cluj-Napoca și de Școala de Pregătire a Agenților de Poliție de Frontieră „Avram Iancu” Oradea, nu vor mai putea susține examenele de admitere dacă nu se găsește o soluție pentru ca atât candidații cât și examinatorii să fie în siguranță.

„Ne aflăm în situația în care pentru prima dată a ultimilor 20 de ani când cele trei școli care ofereau o resursă umană considerabilă pentru structurile operative pentru combaterea infracționalității din segmentul stradal se confruntă cu o astfel de situație”, transmite Sindicatul Europol.

La admitere se înscriau mai mult de 8.000 de candidați și toți aceștia trebuie să treacă printr-un examen medical, prin probe fizice, dar și prin teste scrise, așa că este foarte greu ca acestea să mai poată fi realizate din cauza pandemiei de coronavirus.

„Deoarece în fiecare an, la examenul de admitere se înscriau peste 8000 de candidați, absolvenți de liceu, până la acest moment reprezentanții MAI nu au reușit să identifice și să elaboreze o procedură de examinare  care să țină cont de gama largă de măsuri de protecție împotriva coronavirusului, astfel încât susținătorii examenelor să nu fie expuși unui risc de contaminare”, a comunicat Sindicatul Polițiștilor Europeni.

Europol a transmis că a solicitat Ministerului Afecerilor Interne să găsească o soluție în acest sens pe care să o comunice și candidaților care voiau să se înscrie.

 

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: