Redactia.ro
Home » Știri » Școlile vor avea stocuri de măști pentru elevii care nu au. Anunțul ministrului Educației

Școlile vor avea stocuri de măști pentru elevii care nu au. Anunțul ministrului Educației

Școlile vor avea stocuri de măști pentru elevii care nu au

Monica Anisie a declarat miercuri seara, că școalile vor fi nevoite să aibă stocuri de măști de protecție pentru elevii care nu au sau cărora li s-au rupt. Ministrul Educației a precizat că profesorii și-au început activitatea de la 1 septembrie, iar școlile fac pregătiri intense pentru deschiderea anului școlar.

Școlile vor avea stocuri de măști pentru elevii care nu au. Anunțul ministrului Educației

MOnica Anisie, ministrul Educației a precizat că anul școlar 2020-2021 este pe cale să înceapă, iar unitățile școalare se pregătesc intens pentru acest lucru. Conform ministrului, școlile trebuie să dețină stocuri de măști de protecție pentru elevii care nu au măști sau li s-au rupt.

A început anul şcolar 20202 – 2021 la data de 1 septembrie. Au revenit în spaţiul şcolii cadrele didactice. Până în 14 septembrie şcolile trebuie să se pregătească, să primească elevii. Acum trebuie să ne pregătim respectând normele sanitare impuse de Ghidul elaborat de Ministerul Sănătăţii. Şi Ministerul Educaţiei a realizat ghiduri orientative, sunt publicate pe site-ul Ministerului Educaţiei. Am elaborat şi repere metodologice pentru profesori, pentru fiecare disciplină şi fiecare model. Îi ajutăm să reducă decalajele, dacă există”, a declarat Monica Anisie, la TVR1.

Va dispărea catalogul din școli?

În ceea ce privește dispariția catalogului, Anisie a menționat că sunt recomandări pentru a face ceva cu timpul petrecut în pauză. Totodată, recomandă ca orele în laborator să fie evitate.

Normele sanitare prevăd ca laboratoarele să fie evitate. Şcoala trebuie să se organizeze astfel încât elevii să nu se plimbe prin mai multe clase, chiar şi în bănci. Dacă în prima zi de şcoală un elev s-a aşezat în banca a treia la fereastră, acolo va sta până la finalul primului semestru”, a mai declarat Anisie.

Ministrul Educației le recomandă profesorilor să folosească o agendă personală pentru a nota elevii, care va putea fi completată după ce aceștia își încheie activitatea didactică. Elevii vor avea două pauze pe oră, pentru a merge la toaletă fără să se aglomereze, iar orarul nu va mai avea decât 2-3 materii, urmate de alte 2-3 materii.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: