Redactia.ro
Home » Știri » Scrisoarea ce a făcut 100 de ani pe drum: a plecat spre destinatar în Primul Război Mondial şi a ajuns săptămâna aceasta!

Scrisoarea ce a făcut 100 de ani pe drum: a plecat spre destinatar în Primul Război Mondial şi a ajuns săptămâna aceasta!

Ce situaţie. Nici măcar Poşta Română nu s-ar putea face chiar atât de rău de râs. O veche scrisoare a sosit la destinatar 100 de ani mai târziu, faţă de momentul când a fost trimisă.

Expediată în februarie 1916, prin Poştă Britanică, epistola a ajuns la adresa dorită, din Hamlet Road, în sudul Londrei, spre nedumerire a actualilor ocupanți.

Scrisoarea, considerată monument istoric

Scrisoarea a ajuns la destinatar. Recent la societatea istorică locală, astfel încât să o poată cerceta în continuare. Poştatul a vorbit despre reacţia pe care a avut-o când a descoperit epistola.

Am observat că anul trecut era ’16. Așa că am crezut că este… 2016”, a declarat Finlay Glen, conform CNN. „Apoi am observat că ștampila era mai degrabă un rege, decât o regină, așa că am simțit că nu putea fi 2016.”

Au deschis plicul

În conformitate cu Legea Serviciilor Poștale din anul 2000, deschiderea corespondenței care nu îţi este adresată constituie o infracțiune, însă poştaşul care a făcut marea descoperire a zis că poate doar să-și ceară scuze dacă a comis o infracţiune.

„Ca istoric local, am fost uimit și încântat că mi-au fost transmise detaliile scrisorii”, a declarat Stephen Oxford, editor al unei reviste istorice. Scrisoarea era adresată „dragii mele Katie”, care, potrivit Oxford, era soția magnatului local de timbre, Oswald Marsh.

Ce scria în epistolă?

A fost scrisă de Christabel Mennel, fiica negustorului de ceai Henry Tuke Mennel, în timp ce familia ei era în vacanță în Bath, în vestul Angliei. În scrisoare, Mennel scrie: „M-am simţi mizerabil aici, cu o răceală foarte puternică”.

Cartierul din sudul Londrei era un centru de afaceri, la acea vreme. „O mulțime de oameni bogați din clasa de mijloc s-au mutat în zonă, la sfârșitul anilor 1800”, a declarat Oxford.

Se pare că epistola s-ar fi pierdut într-un colț întunecat al biroului de sortare din Sydenham și a fost descoperit doar recent.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: