Redactia.ro
Home » Știri » Se dau bani! Donatorii de plasmă primesc 1000 de euro

Se dau bani! Donatorii de plasmă primesc 1000 de euro

Donatorii de plasmă primesc bani

Începând de astăzi, donatorii de plasmă covalescentă COVID-19 din București vor putea primi un sprijin financiar în valoare de 4.800 de lei sub forma unui pachet de vouchere pentru achiziționarea de servicii medicale, medicamente precum și de alimente.

Pentru a intra în posesia voucherelor donatorii trebuie să se înscrie pe aplicația doneazaplasma.assmb.ro unde își completează datele personale și dovada că au donat plasmă.

Proiectul este derulat de Primăria Capitalei prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale (ASSMB) și vizează pentru început acordarea de vauchere pentru 500 de donatori cu domiciliul stabil în București sau cu viză de reședință obținută cu cel puțin 6 luni înainte de depunerea cererii.

Tichete de 1.000 de euro pentru donatorii de plasmă. Ce reguli trebuie să se îndeplinească

Gabriela Firea a anunțat pe pagina oficială de Facebook că oferă tichete în valoare de 1.000 de euro persoanelor care s-au vindecat de SARS-COV2 și vor să doneze plasmă.

Potrivit acesteia, tichetele le va oferi persoanelor care donează să își cumpere alimente, vitamine și în același timp să salveze viețile altora.

Suntem în pandemie, deci într-o situație excepțională. Chiar dacă, în timpuri normale, legislația privind donarea nu prevede și stimulente financiare, acum suntem într-o situație de excepție. Prin urmare, este nevoie de o excepție de la lege pentru a salva cât mai multe vieți! Nu cred că ar fi normal să ne încurcăm în prea multe detalii birocratice și cutumiare, atunci când este vorba despre un interes superior: salvarea românilor care suferă de o formă severă a infecției COVID-19!”, a spus Gabriela Firea.

Ce condiții trebuie să îndeplinească persoanele care vor să beneficieze de aceste vouchere?

Această propunere a venit după ce ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a simplificat procedura de donare. Majoritatea pacienților care s-au vindecat de coroanvirus au renunțat la a dona plasmă, din cauza cerințelor, motiv pentru care propunere s-a simplificat.

Așadar, pentru a dona plasmă trebuie îndepline următoarele cerințe:

1.semnarea consimţământului informat pentru intrarea în procedura de selecţie în vederea donării de plasmă prin plasmafereză şi/sau sânge total şi pentru transmiterea codificată a datelor privind donarea în baza de date naţională şi europeană.
2.prezentarea documentelor care să ateste istoricul de infecție cu SARS-CoV-2, respectiv încetarea riscului de transmitere a bolii.
3.încadrarea în toate criteriile-standard pentru donarea de sânge total sau plasmă, conform legislaţiei naţionale.
intervalul între două donări de plasmă succesive este de cel puțin 14 zile.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: