Redactia.ro
Home » Știri » Se dau bonuri de masă pentru pensionari. Ce condiții trebuie să îndeplinești ca să intri în posesia lor

Se dau bonuri de masă pentru pensionari. Ce condiții trebuie să îndeplinești ca să intri în posesia lor

bonuri de masă

Vești bune pentru pensionarii din România. Ministrul Muncii Violeta Alexandru vine în sprijinul românilor de peste 75 de ani, care locuiesc singuri și beneficiază de pensie socială minimă garantată în valoare de 704 lei.

Aceștia urmează să primească bonuri de masă – tichete electronice – în valoare de 180 de lei, pe care le pot folosi pentru a cumpăra mese calde de la unitățile autorizate, a explicat Ministrul Muncii, pe Facebook.

„Un mic sprijin pentru pensionarii cu vârsta de peste 75 de ani şi cu 704 lei la care mă tot gândesc. Aproximativ 130 milioane de euro pentru acest program finanţat din fonduri europene, fiecare persoană urmând să primească 180 lei/lună sub forma tichetelor electronice. Se vor folosi doar pentru achiziţionarea mâncării calde de la unităţile autorizate”, a scris Violeta Alexandru pe rețeaua de socializare.

Ministrul Muncii a explicat că bonurile valorice vor fi transmise beneficiarilor de către Primării. „Primăriile vor transmite atât tichetele către pensionari cât şi informaţii cu privire la unităţile autorizate, acolo unde acestea se pot utiliza”, a notat Violeta Alexandru.

Programul de 130 de milioane de euro este finanţat din fonduri europene. În luna mai existau 955.000 de persoane care încasau pensia minimă, potrivit datelor Casei Naţionale de Pensii Publice, citate de europalibera.org. Peste 800.000 erau pensionari din sistemul public, iar aproape 155.000 erau pensionari agricultori.

Ce amenzi uriaşe primesc dacă le folosesc în alt scop

Utilizarea tichetelor electronice pentru mese calde în alt scop decât cel prevăzut de prezenta ordonanţă de urgenţă şi refuzul nejustificat al operatorilor economici şi unităţilor care acceptă tichete electronice pentru mese calde se amendează cu 1,5 puncte-amendă (un punct-amendă reprezintă contravaloarea unui salariu de bază minim brut pe ţară garantat în plată, respective 2.230 lei).

Amenda ar fi de 3.345 lei.  Solicitarea şi/sau furnizarea de numerar în schimbul acestor bonuri de masă electronice pentru mese calde sau pentru fracţiuni din acestea se amendează cu 3 puncte-amendă, respectiv 6.690 lei, potrivit Adevarul.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini