Redactia.ro
Home » Homepage » Se deschid toate parcurile şi grădinile din Bucureşti. Anunțul oficial făcut de primarul Capitalei

Se deschid toate parcurile şi grădinile din Bucureşti. Anunțul oficial făcut de primarul Capitalei

parcurile

Primarul General al Capitalei Gabriela Firea a anunțat că din 15 mai se deschid toate parcurile, grădinile publice, inclusiv grădina zoologică, şi cimitirele din Capitală.

Edilul a propus în comitetul municipal pentru situaţii speciale de urgenţă să fie deschise parcurile pe data de 15 mai, iar măsura a fost votată. „De vineri, 15 mai, se deschid toate parcurile, gradinile publice – inclusiv gradina zoologica -, si cimitirele din Capitala. Primaria Capitalei a propus acest punct pe ordinea de zi, care a fost si votat, in cadrul sedintei de azi a Comitetului municipal pentru situatii speciale de urgenta.

Le multumim tuturor colegilor din prefectura, primarii de sector, politie, jandarmerie, ambulanta si celelalte institutii deconcentrate, membre ale acestui for. Rugamintea catre toti cetatenii este sa evite zonele aglomerate, sa pastreze distanta sociala, sa se spele des pe maini si sa se dezinfecteze”, a anunţat Gabriela Firea marţi pe pagina sa de Facebook.

Care sunt măsurile de relaxare după 15 mai

Guvernul a adoptat în ședința de luni un proiect de lege care conține măsurile care ar urma să intre în vigoare după 15 mai. Potrivit proiectului, masca de protecție va fi obligatorie în spațiile publice închise – în magazine, la locul de muncă, în transportul public, iar slujbele religioase vor putea fi desfășurate cu condiția menținerii distanțării sociale.

Pe durata stării de alertă restaurantele rămân închise, dar vor fi permise activitățile de comercializare a produselor alimentare și băuturilor care nu presupune rămânerea clienților în spații. Este vorba, în acest caz, de activități de tip Drive-in, Room-service sau livrare la clienți, potrivit Digi24.ro. În ceea ce privește centrele comerciale, sunt permise activitățile de vânzare a produselor electronice și electrocasnice dacă operatorii economici asigură livrarea acestora la domiciliu, ca și până acum.

De asemenea, este permisă activitatea operatorilor economici din centrele comerciale care au accesul asigurat direct din exteriorul și este întreruptă comunicarea cu restul complexului. Și aici sunt prevăzute câteva excepții, pentru activitățile de tip curățătorie, cabinete stomatologice și optică medicală. Totodată, autoritățile au anunțat că dupa data de 15 mai vor fi redeschise saloanele de înfrumusețare și muzeele. Pentru a merge la un salon de înfrumusețare, trebuie respectate anumite reguli și de către client și de către reprezentanții salonului.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: