Redactia.ro
Home » Știri » Se vor relaxa restricțiile în Capitală? Anunțul prefectului Traian Berbeceanu

Se vor relaxa restricțiile în Capitală? Anunțul prefectului Traian Berbeceanu

Se vor relaxa restricțiile în Capitală? Anunțul prefectului Traian Berbeceanu

Se vor relaxa restricțiile în Capitală? Traian Berbeceanu, prefectul Capitalei, a precizat miercuri seară, la Digi 24, că în următoarele 48 de ore se urmărește indicele de incidență al cazurilor de coronavirus din București. Dacă acesta va fi în continuare sub trei la mia de locuitori, se va convoca o ședință pentru relaxarea unor măsuri împotriva Covid19.

Se vor relaxa restricțiile în Capitală? Anunțul prefectului Traian Berbeceanu

Se vor relaxa restricțiile în Capitală? Prefectul Bucureștiului, Traian Berbeceanu, a anunțat, miercuri seară, la Digi 24 că în funcție de evoluția incidenței a infectării cu Covid19, din următoarele 48 de ore (sub trei la mia de locuitori) se va convoca Comitetul pentru Situații de Urgență, astfel încât să fie relaxate unele măsuri împotriva coronavirusului. Acestea ar intra în vigoare de sâmbătă, începând cu ora 00:00.

„Reglementările în vigoare prevăd că, într-un interval de 48 de ore vom monitoriza indicele de incidență și, în situația fericită, pe care ne-o dorim și noi, în care incidența și mâine, și poimâine va fi sub 3 la mie, poimâine vom convoca Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență și vom propune adoptarea unei hotărâri prin care să relaxăm o parte dintre măsurile aflate în vigoare”, a declarat Traian Berbeceanu miercuri seară la Digi24.

Ședința Comitetului pentru Situații de Urgență ar putea avea loc vineri. „Măsurile vor intra în vigoare începând cu ora 00.00 a zilei de sâmbătă”, a mai precizat Berbeceanu.

Ce restricții s-ar putea relaxa

Dacă rata de infectare, din ultimele 48 de ore, se va menține sub 3 la mia de locuitori, Traian Berbeceanu a precizat pe rețelele de socializare, că se vor redeschide, în limita a 30% din locuri: barurile, restaurantele la interior, dar și cinematografele, teatrele și sălile de jocuri de noroc.

„În conformitate cu prevederile normative în vigoare, printre măsurile vizate se numără și:

  • permiterea funcționarii cu o capacitate de maxim 30% a instituțiilor/sălilor de spectacol și cinematografelor”
  • redeschiderea activităților „la interior” a restaurantelor, barurilor, cafenelelor, etc, în limita a maxim 30% din capacitatea unității;
  • permiterea activităților cu publicul, până în limita a 30% a spațiului destinat, a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc”, a scris Traian Berbeceanu pe Facebook.

Afirmațiile prefectului vin în contextul în care, miercuri, 20 ianuarie Grupul de Comunicare Strategică a informat că incidența cazurilor de Covid-19 din Capitală a scăzut sub 3 la mia de locuitori, mai exact, 2,96 cazuri. Astfel, Bucureștiul a ieșit din scenariul roșu și rămâne în scenariul galben de funcționare.

În scenariul roșu mai rămân județele Cluj, Ilfov și Timiș. Scenariul galben în Capitală duce la redeschiderea școlilor, concret pentru copiii de grădiniță, copiii din ciclul primar, clasele I-IV și copiii din clasele terminale – VIII, XII, XIII. De altfel, s-ar putea renunța și la purtarea măștii de protecție în spațiile deschise. Starea de alertă a fost prelungită cu 30 de zile.

grafic 20.01

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: