Redactia.ro
Home » Știri » Șefii din Poliție au făcut declarații despre tragedia din Onești! Ce au spus aceștia despre criminal

Șefii din Poliție au făcut declarații despre tragedia din Onești! Ce au spus aceștia despre criminal

Șefii din poliție fac declarații despre tragedia din Onești! Ce au spus aceștia despre criminal

Șefii din Poliție, chestorul Alexandru Scurtu, director al S.I.A.S.-I.G.P.R. și un reprezentant al Ministerului de Interne, au susținut o conferință de presă pe tema tragediei din Onești. Iată ce au declarații au făcut aceștia!

Șefii din poliție fac declarații despre tragedia din Onești!

Șefii din Poliție au făcut declarații despre tragedia de la Onești, acolo unde un bărbat în vârstă de 68 de ani care a ucis doi muncitori după ce i-a sechestrat timp de câteva ore într-un apartament.

Poliția Română a trimis o echipă de specialişti din Capitală pentru a verifica modul în care s-a intervenit în acest caz.

”Primul apel la dispecerat 112 a fost efectuat la ora 11.47 de către un bărbat care a sesizat că are o propblemă din cauza unui litigiu. Apelul s-a întrerupt. Operatoarea de la poliție a transferat apelul la colegii din teren. Primul echipaj a ajuns la fața locului la 11.52, la 5 minute de la sesizare. La ora 11.55 s-a dispus constituirea unei grupe operative formată din 17 polițiști, un negociator și o echipă de intervenție. La fața locului s-a deplasat și adjunctul sefului poliției Onești. Adjunctul șefului poliției a inițiat primele discuții cu bărbatul, având în vedere că îl cunoștea. Ulterior a ajuns la fața locului și șeful poliției Onești.

Negociatorul au ajuns la ora 13.15 minute. Negociatorul a fost chemat la serviciu, acesta fiind liber, iar celălalt negociator fiind în concediu medical. La ora 14.01 a fost solicitat sprijinul ISU Bacău. La ora 14.38 cel în cauză, agresorul, a reapelat sistemul de urgență 112 și a sesizat că are în locuință două persoane legate. Operatorul a solicitat să vorbească cu una din cele 2 persoane sechestrate, iar telefonul mobil a fost preluat de una din persoanele sechestrate care a precizat că va fi ucis dacă se aude o mișcare la ușă. În paralel, polițiștii au discutat cu soția care a declarat că îl susține în totalitate, deci nu am avut un partener”, a declarat Gheorghe Cristian, comisar șef.

”În cadrul procesului de negociere este o activitate obligatorie iar rezultatul acestei etape depinde de multe variabile. De asemenea, nu poate fi cuantificat. Nu poți spune că o negociere este scurtă sau lungă. În cazul în speță, prima echipă de intervenție a ajuns la ora 13.53, pentru că fiecare forță chemată la incident este responsabilă iar dacă este copleșită solicită sprijin.

Deși era în timpul liber, negociatorul s-a prezentat într-un timp foarte scurt la serviciu. La ajungerea la fața locului, prima activitate a polițistului este o sumară documentare. Negociatorul a făcut acest demers de documentare și în jur de 14.02 a inițiat primul contact cu agresorul”, a declarat șeful SIAS, chestorul de poliție Alexandru Scurtu.

Un bărbat a ucis doi muncitori nopatea trecută la Onești

Bărbatul de 68 de ani, care i-a ucis pe cei doi muncitori, a fost proprietarul acelui apartament pe care l-a pierdut în urma unei executări silite. El a reușit cumva să intre în casa în care munceau cei doi pentru a o renova, i-a luat ostatici și a sunat la 112.

Individul a amenințat că îi ucide pe cei doi muncitori, iar polițiștii au ajuns imediat la fața locului, inclusiv cu un negociator. Și au urmat ore tensionate.

Martorii spun că omul ar fi ieșit pe balcon și ar fi cerut autorităților 300.000 de lei, contravaloarea apartamentului. Între timp, agresorul este internat la spitalul din Onești. Medicii spun că are 9 plăgi împușcate, la picioare, la o mână și în zona inghinală, răni produse de gloanțele de cauciuc trase de polițiști. Pacientul este intubat, la Terapie Intensivă. Este conștient și viața nu îi este pusă în pericol.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: