Redactia.ro
Home » Știri » Șeful OMS l-a premiat pe medicul-erou Cătălin Denciu! ”Îl vom onora pentru sacrificiul său”

Șeful OMS l-a premiat pe medicul-erou Cătălin Denciu! ”Îl vom onora pentru sacrificiul său”

Șeful OMS l-a premiat pe medicul-erou Cătălin Denciu! ”Îl vom onora pentru sacrificiul său”

Cătălin Denciu, medicul care a sărit în foc pentru a-și salva pacienții în timpul incendiului de la Spitalul din Piatra Neamț, a fost lăudat de directorul Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus, în cadrul evenimentului de deschidere a Adunării Mondiale a Sănătății.

Șeful OMS l-a premiat pe medicul-erou Cătălin Denciu

În cadrul evenimentului de deschidere a Adunării Mondiale a Sănătății, șeful Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat că medicul-erou. Cătălin Denciu merită să fie onorat pentru curajul și implicarea de care a dat dovadă.

”Doctorul Cătălin Denciu este medic specialist în terapie intensivă în România. El a fost de serviciu în noiembrie, anul trecut, îngrijind pacienții cu COVID-19, când a izbucnit un incendiu în spitalul din Piatra-Neamț. Zece pacienți au murit în incendiu, iar în încercarea de a-i salva pe alții, dr. Denciu a suferit arsuri de gradul III pe 40% din suprafața corporală. Astăzi îl vom onora cu un premiu pentru serviciul, sacrificiul și exemplul său”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Medicul Cătălin Denciu le-a mulțumit oficialilor OMS pentru recunoașterea muncii și sacrificiului său și medicilor din Belgia, care au avut grijă de el, în urma rănilor suferite în teribilul incendiu de la Piatra Neamț.

”Sunt emoționat și foarte impresionat să primesc recunoașterea muncii și a contribuției mele din partea Organizației Mondiale a Sănătății. Nu m-am așteptat nicio clipă la acest gest. Îi mulțumesc directorului general Tedros pentru acordarea acestei distincții și directorului regional Kluge pentru nominalizarea mea. Vreau să le mulțumesc din inimă colegilor belgieni, datorită cărora mă aflu aici, în fața dumneavoastră. Sunt onorat să accept această distincție în numele întregului personal medical din România și din toată lumea, care se află în primele linii în această luptă. 

De asemenea, primesc acest premiu în numele tuturor pacienților Covid care au cunoscut suferința acestei boli și în numele familiilor noastre care sunt alături de noi, la bine și la rău. Așa cum am mai spus, mi-am făcut datoria față de pacienți și față de ceilalți colegi. Meseria de doctor vine cu multe responsabilități și așteptări. Vă îndemn să arătați solidaritate personalului medical, să-i sprijiniți în orice fel și să luptați împreună cu ei pentru a învinge această pandemie. Eroii sunt cei care, în fiecare zi, de peste un an, continuă să aibă grijă de pacienți și de familiile lor, în ciuda tuturor dificultăților și barierelor. E un premiu al celor care rezistă, care nu se dau bătuți și sunt foarte mândru să fiu unul dintre ei”, a declarat Cătălin Denciu.

Medicul Cătălin Denciu a fost declarat Eroul Anului 2020

În decembrie 2020, Denciu a fost inclus de jurnaliștii din Belgia de la rtbf.be pe o listă a eroilor ce au marcat anul pandemic. În aprilie 2021, oficialul OMS Hans Kluge a vorbit, la Palatul Cotroceni, despre medicul Cătălin Denciu, după ce acesta a fost declarat „Eroului Anului 2020”.

”În ciuda faptului că această pandemie nu s-a terminat, România a reușit foarte bine să își dovedească capacitatea instituțională și solidaritatea comunității, și devotamentul eroic al lucrătorilor din sănătate din România. Sunt foarte bucuros că țara mea natală, Belgia, a recunoscut meritele unui medic român din Piatra Neamț, Cătălin Denciu, declarându-l eroul anului 2020. Am stat de vorbă personal cu domnul colonel care răspunde de spitalul acela din Belgia”, a declarat Hans Kluge.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: