Redactia.ro
Home » Știri » Seism în Buzău. Ce magnitudinea a avut acesta

Seism în Buzău. Ce magnitudinea a avut acesta

Seism în Buzău. Ce magnitudinea a avut acesta

Seism în Buzău. Un cutremur cu magnitudinea 3,4 s-a produs în noaptea de joi spre vineri, la ora locală 1:06, în zona seismică Vrancea, judeţul Buzău, informează Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Seism în Buzău. Ce magnitudinea a avut acesta

Un cutremur cu magnitudinea de 3.4 grade pe scara Richter a avut loc la o adâncime de 142 kilometri în apropierea orașelor, Brașov, Ploiești, Bacău, Brăila, Galați, București.

În luna decembrie, în România, au fost înregistrate trei cutremure cu magnitudini între 2,7 şi 3,6.

În acest an, cel mai semnificativ cutremur a avut magnitudinea de 4,7 şi s-a produs în judeţul Suceava pe 18 mai 2019.

În 2018, în data de 28 octombrie, a avut loc în România, în judeţul Buzău, un seism de 5,8, mişcarea tectonică fiind resimţită şi la Bucureşti.

Câteva reguli care trebuie respectate în caz de cutremur

Potrivit Departamentul pentru Situații de Urgență prin Inspectoratul pentru situații de urgență, clădirile trebuie părăsite cu calm, fără a lua lucruri inutile. Drumul spre ieșire trebuie să fie verificat cu grijă, pentru a se evita, expunerea la pericol.

Trebuie prevenită rănirea provocată de căderea tencuielilor, la ieșirea din clădire cu ajutorul unui scaun ori alt obiect protector. În caz că ieșirea este blocată, trebuie să se acționeze fără panică fără deblocarea acestora. Dacă ușile nu pot fi deschise, se recomandă spargerea geamului, utilizând un scaun.

Efectele unui cutremur depind de mai mulţi factori

Efectele unui cutremur depind de mulți factori, cum ar fi distanța de la epicentru și condițiile locale de teren. În luna februarie a anului 1977 a luat fiinţă Centrul pentru Fizica Pământului , prin comasarea Departamentului de Seismologie din cadrul Institutului de Geologie şi Geofizică a României. Cu laboratorul de Geodinamică din cadrul Academiei Române. În urma Hotărârii de Guvern nr. 48 din 12.02.1994 , CFP a fost transformat în Institutul Naţional pentru Fizica Pământului. Iar prin Hotărârea de Înfiintare nr. 1313 din 25.11.1996, acesta a devenit Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Citeste si:Primele neînțelegeri între președintele Iohannis și Ludovic Orban

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: