Redactia.ro
Home » Stil de viață » Sfaturi de îngrijire pentru persoanele cu părul gras

Sfaturi de îngrijire pentru persoanele cu părul gras

Părul frumos și îngrijit a atras mereu atenția celor din jur.Acesta reprezintă și o carte de vizită și oferă, chiar, un plus de feminitate oricărei femei. Uite câteva sfaturi din partea specialiștilor dacă te confrunți cu exces de sebum la nivelul scalpului și îngrășarea rapidă a firului de păr de la rădăcină.

1. Folosește un șampon special pentru tipul tău de păr

Excesul de sebum al glandelor sebacee la nivelul scalpului este cauza părului gras. Pentru o astfel de condiție, șamponul pentru păr gras ar trebui să fie nelipsit din rutina de îngrijire a podoabei capilare. Un astfel de produs conține ingrediente care combat excesul de sebum, dar în același timp hidratează scalpul și are o acțiune delicată.

Experții spun că indiferent de șamponul pe care îl folosim pentru îngrijirea părului, nu este indicat să îl spălăm zilnic. În caz contrar, se poate deteriora mantaua acidă a pielii scalpului.

2. Evită să porți șepci sau pălării

Accesoriile capilare, care acoperă părul împiedică aerul să ajungă la firul de păr. Astfel, glandele sebacee vor fi hiperstimulate și se va produce sebum în exces. Prin urmare, trebuie să eviți purtarea unor astfel de accesorii.  Chiar și atunci când porți părul prins într-o coadă clasică de cal, este recomandat ca firele de păr să fie lăsate puțin mai lejere, fără prea multă presiune asupra scalpului.

3. Nu aplica balsamul de păr la rădăcină

Balsamurile și măștile de păr trebuie aplicate pe lungimea firului de păr, și nu de la rădăcină. Rolul lor este acela de hidratare a părului, iar aplicate de la rădăcină vor face ca părul tău să se îngrașe mai repede. În compoziția acestor produse pot fi regăsite ingrediente care pot avea un efect neplăcut asupra scalpului și pot favoriza excesul de sebum.

4. Nu îți spăla părul cu apă fierbinte

Spălarea părului cu apă fierbinte nu este recomandată, deși poate pentru corp și piele este benefică. Apa fierbinte poate usca pielea scalpului și, prin urmare, stimulează secreția de sebum. Pentru a evita tendința de îngrășare excesivă a părului la nivelul scalpului, este indicată folosirea apei la temperatură medie.

5. Folosește măști de păr făcute în casă

Măștile de păr făcute în casă sunt foarte benefice părului gras! Mușețelul, tărâțele de ovăz, berea sau iaurtul natural sunt doar câteva dintre ingredientele pe care le poți folosi.

Ceaiul de mușețel, de exemplu, trebuie lăsat să acționeze aproximativ 10-15 minute. Acesta are rolul de a calma scalpul și, implicit, glandele sebacee de la nivelul lui. Părul se clătește ulterior cu apă la temperatura camerei.

Pentru a reduce excesul de sebum la nivelul scalpului, se poate peria părul cu câteva linguri de tărâțe de ovăz, în funcție de densitatea lui. Acestea combat îngrășarea excesivă a părului și oferă volum.

Măștile cu bere și iaurt natural sunt alte câteva remedii împotriva părului gras.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: